Zatvori
Poslovni Puls
15/09/2019

SEO edukacija „Želim biti prvi na Googleu“ u fokusu istarskih poduzetnika

Istarska razvojna agencija angažirala je Markething agenciju za digitalni marketing kao najboljega ponuđača za dvodnevnu SEO radionicu (engl. Search Engine Optimization) 12. i 13. rujna 2019. Tijekom održavanja radionice istarski su poduzetnici usvojili osnovnu terminologiju i temeljne postavke SEO-a te mogućnosti korištenja različitih alata za optimizaciju i istraživanje. Tridesetak polaznika je kroz konkretne primjere iz prakse utvrdilo usvojeno i izgradili  su dobre temelje za daljnje usvajanje znanja o digitalnom marketingu.

Voditelj SEO radionice

Radionicu je vodio Miško Macolić Tomičić, vlasnik agencije Markething s višegodišnjim iskustvom u SEO optimizaciji, koji rado dijeli svoje znanje te kroz primjere približi SEO polaznicima.

Tijekom radionice Miško je koristio suvremene  ICT alate kako bi što više uključio polaznike u samo predavanje te su zaigrali nagradni online kviz za provjeru znanja, utvrdili ono što nije bilo jasno i zabavili se na drugačiji i inovativan način.

Cilj SEO radionice

Cilj je radionice bio upoznati polaznike s važnošću kvalitetne optimizacije web stranice kako bi ih potencijalni klijenti lakše pronalazili pri pretraživanju interneta. Prva tri rezultata na Googleu ostvaruju prodaju, dok ostali tek „popunjavaju“ prvu stranicu tražilice.

Ne treba ni spominjati što se krije na drugoj stranici na koju korisnici vrlo rijetko zavire. Zbog ovih je razloga iznimno važno pozicionirati web stranicu što više u rezultatima pretraživanja, a ova edukacija omogućila je stjecanje znanja, vještina i tehnika potrebnih za razumijevanje i primjenu SEO-a.

Poslovni se svijet sve više okreće online poslovanju, ne biti prisutan na internetu danas znači da uopće ne poslujete ili gotovo da ne postojite.

Očekivanja za SEO radionicu

Prije početka radionice polaznici su ispunili stablo očekivanja, a neke od izjava prenosimo:

“Očekujem da ću unaprijediti upravljanje SEO procesima i općenito naučiti više o online marketingu.”

“Očekujem da ću naučiti kako bolje pozicionirati web stranicu i usluge svoje tvrtke na webu.

Konkretne primjere, primjere grešaka i još primjera :).”

“SEO alati i kako se njima služiti.”

“Kako poboljšati sadržaj i kako ga najbolje istaknuti na tražilici.”

Nakon prvoga dana, voditelj radionice provjerio je s polaznicima jesu li njihova očekivanja ispunjena, što su oni i potvrdili.

Neke od pohvala zadovoljnih polaznika:

“Jako mi se svidjela organiziranost predavača, inovativni načini (sudjelovala sam na mnogo predavanja i radionica, ali nitko ovako nije uključio auditorij), velikodušnost i iznimno korisno predavanje i PPT.”

Iznimno zanimljivo izlaganje predavača i upotreba novih alata (ICT kviz).”

Upitali smo i voditelja edukacije Miška za izjavu :

“Izuzetno mi je drago vidjeti ovakav interes istarskih poduzetnika za SEO optimizaciju, posebno zbog toga što je svakoga puta sve više i više prijavljenih, a polaznici već imaju osnovno znanje SEO-a pa im je lakše pratiti. Ja se uvijek trudim da radionica bude korisna, zanimljiva, interaktivna te prilagođena svakom polazniku, pa tako polaznicima posvećujem i vrijeme jedan na jedan. Radujem se novim edukacijama.”

Trenutno je SEO nedovoljno razvijen u Hrvatskoj i dobro je osvijestiti poduzetnike o mogućnostima koje mogu iskoristiti kako bi unaprijedili njihovo poslovanje. Ovakve i ostale radionice digitalnog marketinga treba češće provoditi.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram