Zatvori
Poslovni Puls
19/07/2019

Evo kako u 5 minuta provjeriti jeli voditelj dobar kao što se predstavlja

Kako razlikovati pravog lidera od osobe koja samo misli da je lider. Pa, ako ste proveli barem neko vrijeme s nekim dostojnim   naziva vođe, primijetili biste u svega nekoliko minuta jasne znakove iz kojih je vidljivo da je ta osoba “materijal za lidera”.

Ovdje su i neki od znakova:

Pokazuju svoje pravo lice

Da biste se razvili kao lider morate biti isti i na poslu i kod kuće, bez pretvaranja. Obično, kroz samo nekoliko minuta razgovora možete vidjeti je li osoba pokazala svoje ‘pravo ja’ i skriva li se pod maskom šefa. Osoba koja se uistinu pokazala onakvom kakva je ponizna je, hvali ljude, otvorenog uma prima povratnu informaciju i sluša prije nego nešto kaže.

Ne bježe od sukoba

Tony Libardi, predsjednik i glavni operativni direktor tvrtke Marco’s Franchising, koji upravlja međunarodnim lancem pizzerija Marco’s Pizza, zapravo potiče sukobe na poslu jer smatra da se održavanjem “konfliktnih sastanaka” jasnije iskazuju različita razmišljanja oko nekih gorućih pitanja, kao što su primjerice lokali koji ostvaruju loše rezultate. Libardi smatra kako bez tih konfliktnih sjednica ne bi mogli čuti stajališta drugih i samim time bi “možda propustili nešto sjajno”.

Pitaju zaposlenike o njihovim ciljevima

Dobri lideri kao jedan od prioriteta stavljaju upoznavanje svojih zaposlenika. Na individualnim sastancima oni uglavnom postavljaju pitanja o njihovim ciljevima, interesima i snagama – kako dugoročnim tako i kratkoročnim – i tako ih pamte. Naime, vrlo je lako iz vida izgubiti sve stvari koje su zaposlenicima važne posebno onda kada su se pomalo uljuljali u svoj svakodnevni posao.

Razmišljaju pozitivno

Lideri snose najveću odgovornost za motiviranje i podizanje ljudi oko sebe, a za to je potreban pozitivan i otporan duh. Takav stav može biti vidljiv  već u nekoliko sekundi prilikom osobne komunikacije ili čak putem maila. Negativne misli postaju kamen spoticanja koji vam može smetati u vašem nastojanju da budete što bolji. Stoga, lideri koji njeguju svoje pozitivne misli lako će osnažiti druge i tako ih potaknuti da učine isto.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram