Zatvori
Poslovni Puls
18/06/2019

Ova tri milijardera se slažu - treba vam ova vještina da bi bili uspješni

Najpoznatiji milijarderi na svijetu Gates, Branson, Buffet kao i mnogi drugi složili su se kako je za uspješno poslovanje najvažnija komunikacija, bilo da je riječ o međuljudskoj ili organizacijskoj komunikaciji.

 

Omogućuje povezivanje s ljudima, kao i osobni rast, razvoj i napredak

Za Gates-a komunikacijske vještine i sposobnost da možete raditi s različitim tipovima ljudi su  vrlo važne stavke. Inovacije softwarea, kao i svaki drugi oblik inovacija, zahtijeva sposobnost suradnje i dijeljenja ideja s drugim ljudima kao i razgovor s korisnicima i dobivanje njihove povratne informacije te razumijevanje njihovih potreba.

Branson je pak na svom Virgin blogu naveo 10 citata o komunikaciji te je za njega komunikacija nešto što pokreće svijet. Omogućuje povezivanje s ljudima, kao i osobni rast, razvoj i napredak. Tu nije riječ samo o govoru ili čitanju, već o razumijevanju onoga što se kaže kao i onoga što se ponekad ne kaže. Komunikacije je najvažnija vještina koju svaki lider može imati smatra Branson.

Također na Tehnološkom Institutu Carnegie došli su do saznanja da samo 15 posto financijskog uspjeha proizlazi iz znanja i tehničkih vještina. A što je s preostalih 85 posto? Za njih su zaduženi, ni više ni manje nego, učinkovita sposobnost komunikacije, pregovaranja i vodstva, dok pričamo ali i slušamo.

Naime, osobe s dobrim komunikacijskim vještinama znaju što reći i kako to reći, obraćaju pažnju na to tko ih sluša i u kojoj se situaciji nalaze, jer ista komunikacija nije primjenjiva za sve situacije. Tako za osobe koje procesuiraju nove informacije, dobar komunikator će usporiti svoju priču kako bi ga oni razumjeli, dok u svakodnevnoj komunikaciji u kojoj nema novih informacija s kojima ljude treba upoznati, dobar govornik će pričati normalnim ili čak bržim tempom.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram