Zatvori
Poslovni Puls
23/05/2019

Investitori su joj rekli da joj je ideja luda - prikupila je 3 milijuna dolara u investicijama

Većina zatvorenika SAD-a, od njih dva milijuna, nenasilni su prijestupnici koji u zatvoru čekaju početak suđenja jer ne mogu platiti jamčevinu. Prema podacima, čine čak 70% ukupnog broja zatvorenika. Upravo je to populacija kojoj su Pheadera Ellis-Lamkins i Diana Frappier odlučile pomoći, a time ujedno i rasteretiti prenapučene zatvore.

 

Dobila priliku da unese pozitive promjene i poboljša kvalitetu života stanovnika SAD-a

Osnovale su tvrtku Promise, koja korištenjem tehnologije u suradnji s gradovima i okruzima stvara sustav podrške nenasilnim pojedincima, koji im omogućuje oslobođenje od plaćanja jamčevine i otpuštanje iz zatvora. Promise provodi procjenu rizika za kandidate za oslobođenje, a nakon što odu kući, personalizirana aplikacija izdaje im upozorenja; primjerice, podsjeća ih na ročišta i datume kada trebaju posjetiti sud, kao i na odluke suda o odlasku na sastanke za liječenje ovisnosti.

Promise Care Team svakodnevno ih provjerava i osigurava da svaki korak do zakonske usklađenosti bude praćen, a može uključivati i organiziranje prijevoza ili čuvanje djece za vrijeme sudske presude. Također, lokalni dužnosnici dobivaju alate za praćenje napretka sudionika kao i njihovog poštivanja sudskih odluka.

Iako su investitori u početku bili skeptični, uključivanjem u startup školu Y Combinator Ellis-Lamkins i Frappier dobile su potporu te prikupile 3 milijuna dolara od Roc Nationa i First Round Capitala, čime je ova priča dobila priliku da unese pozitive promjene i poboljša kvalitetu života stanovnika SAD-a.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram