Zatvori
Poslovni Puls
17/04/2019

Letite negdje uskoro? Istraživanja pokazuju da bi trebalo izbjegavati ovih 5 stvari u avionu

Marketplace je proveo istraživanje te prikupio  više od 100 uzoraka sa 18 letova triju najvećih Kanadskih aviokompanija (Air Canada, WestJet i Porter) uzimajući tako briseve sa sigurnosnih pojaseva, naslona za glavu, ručka za ulazak u toalet, džepić na sjedalima i poslužavnici. To su sve površine s kojima ste svi uredno bili u kontaktu.

Ti su uzorci kasnije bili analizirani od strane mikrobiologa sa sveučilišta Guelph, a što su rezultati pokazali?

Naime na većini letova, na gotovo polovici svih naboranih površina, znanstvenici su otkrili štetne razine gljivica ili plijesni koji mogu uzrokovati infekcije. Čak su pronašli plijesan i na nekim pokrivačima (koje bi navodno trebali dobiti zapakirane!). Nađeni su također i drugi patogeni, uključujući e-coli, to uglavnom znači prisutnost fekalnih materija što povećava mogućnost nastanka crijevnih infekcija, povraćanja i bolova u trbuhu.

Kao pet najprljavijih površina s kojima trebate biti oprezni  i što možete učiniti po tom pitanju.

  1. Naslonjač za glavu

Pomalo je iznenađujuće da je od svih površina upravo naslonjač za glavu onaj najprljaviji. Kao i za sve preostale površine, mikrobiolog Jason Tetro napominje kako bi bilo poželjno prebrisati te površine s anti-bakterijskim maramicama, koje ćete sada zasigurno uvijek imati pri ruci.

  1. Džepić na sjedalima

Vrlo visoka razina plijesni pronađena je upravo na ovom mjestu što zapravo i ima smisla s obzirom da je riječ o mračnom području u koje se stavljaju koje kakve stvari. Zato dobro promislite sljedeći put kada upravo tu poželite staviti svoj mobitel, laptop ili bilo što drugo.

  1. Ručka za ulazak u wc

OK, ovo uopće nije iznenađujuće prema tome uvijek sa sobom imajte anti-bakterijske maramice kako biste si barem malo umanjili doticaj s kojekakvim prljavštinama.

 

  1. Poslužavnici

Tetro navodi kako bi putnici trebali veću pozornost posvetiti upravo ovoj površini s obzirom da tvari koje su na njima pronađene mogu uzrokovati kožne infekcije poput čireva. Nikada nemojte hranu stavljati direktno na poslužavnik te definitivno nemojte naslanjati svoje lice i glavu kako biste nakratko odspavali.

  1. Sigurnosni pojas

U provedenom istraživanju tek je jedna trećina testiranih sigurnosnih pojaseva imala potencijalno štetne kontaminante. Što vam je onda i ovdje potrebno? Naravno, anti-bakterijske maramice!

Osim korištenja maramica i izbjegavanja svih površina, mikrobiolog Tetro navodi kako je poželjno da sa sobom uvijek nosite antiseptik i koristite ga često kako vam se idealni odmor ili poslovni put ne bi pretvorio u totalnu katastrofu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram