Zatvori
Poslovni Puls
11/04/2019

Ovo je 10 najbrže rastućih privatnih kompanija u Europi

Poput Silicijske doline u SAD-u, europskim poduzetničkim žarištima, uključujući švedski Stockholm i Tallinn u Estoniji, posvećuje se također velika pozornost. Prema najnovijem izvješću Inc. 5000 Europe Special Report, u Europi je potaknut značajan rast među privatnim tvrtkama.

Broj najbrže rastućih privatnih poduzeća u Europi dosegao je prosječni rast od 549 posto, u trogodišnjem razdoblju koje je završilo 2017. godine. Rezultati među prvih 10 najbrže rastućih tvrtki bili su još izraženiji. Od prodavača e-bicikla u Kufsteinu u Austriji do jednog od najvećih veletrgovaca rukavica u cijeloj Rusiji,njihovi prihodi su rasli za 10,973 posto, odnosno 8,441 posto od 2014.godine.

Evo i detaljnijeg pregleda najbrže rastućih europskih tvrtki:

Veskort
Ova tvrtka posluje od 2004. godine, smještena je u Sankt Petersburgu te se bavi veleprodajom graditeljske odjeće od kojih su im najpoznatije radne rukavice. Nude široku ponudu rukavica, od umjetnog krzna do onih pojačanih i izoliranih.

Startline Motor Finance Limited
Pod  izvršnim direktorom Paulom Burgessom, ova tvrtka iz Glasgowa nudi fleksibilnije uvjete kreditiranja kupaca prilikom kupnje automobila. Od 2018. godine udvostručila je svoj broj zaposlenih na 80, nakon što je interno preusmjerila svoje usluge korisnicima. Njezin obujam poslovanja do kraja godine je porastao za više od 20 posto.

Kristall
Tvrtka Kristall distributer je vina i alkoholnog pića sa sjedištem u Maikopu, Rusija. S inventarom od više od 2 000 proizvoda, Kristall distribuira robu u cijeloj Rusiji koristeći približno 30 transportnih vozila, kako se navodi na njihovoj internetskoj stranici. Ova 10 godina stara tvrtka 2017. godine imala je 162 zaposlenika, u odnosu na njih 27 u 2014. godini.

F 3 Motors S.R.L.
Sa sjedištem u  Messini, Italiji, F 3 Motors je službena Mercedes-Benz prodajna kuća koja prodaje vozila i nudi usluge održavanja i financijskog savjetovanja za klijente zainteresirane za iznajmljivanje ili kupnju automobila. Pod vodstvom Giacoma Casellija, tvrtka je zabilježila rast u trogodišnjem razdoblju završenom 2017. godine, tijekom kojeg je udvostručila svoju radnu snagu.

Greenstorm Mobility GmbH
Greenstorm Mobility prodaje obnovljene električne bicikle proizvođača kao što su Ghost, Bergamont i Haibike. Prema njihovoj internetskoj stranici, tvrtka sa sjedištem u Kufsteinu, Austrija, kupuje najnovije modele koje hotelski korisnici koriste za jednu sezonu u zamjenu za vaučere za  hotelske sobe. Tvrtka zatim prodaje vaučere – i nakon sezone biciklizma prodaje svoje obnovljene e-bicikle krajnjim korisnicima za manje od njene pune cijene. Na čelu s Philippom Zimmermannom i Richardom Hirschhuberom, Greenstorm ima oko 50 zaposlenika i 3 500 e-bicikli.

GA Smart Building
GA Smart Building tvrtka je za razvoj nekretnina sa sjedištem u Toulouseu, Francuska, koja dizajnira i gradi održive zgrade i strukture. Najnoviji rast GA Smart Buildinga je zahvaljujući ekološkim građevinskim materijalima za koje tvrtka tvrdi da smanjuju emisiju ugljičnog dioksida povezane s izgradnjom. Tvrtka naglašava i svoj rast svojim inkluzivnim građevinskim projektima čiji je cilj da strukturu učine univerzalno pristupačnom za invalide i na druge načine. Pod vodstvom Sebastiena Mattyja, tvrtka je od 2014. godine udvostručila radnu snagu.

Servisny Tsentr Metalloprokata
Proizvođač valjanih metala osnovan je 1999. godine u Ekaterinburgu, Rusija, i danas ima više od 3 000 proizvoda, od krovnih materijala do fasadnih površina i svih vrsta metalnih cijevi. Pod vodstvom Antona Ždanova, tvrtka je  2017. godine imala 24 zaposlenika u odnosu na 11 zaposlenika u 2014. godini.

Hiperion Hotel Group SL
Hotel Hiperion smješten je u Madridu, Španjolska, a upravlja hotelskim i luksuznim apartmanima pod nazivom Playasol Hotels. Na web stranici tvrtke vidljivo je da ima 36 objekata na otocima Ibiza i Mallorca. Tcrtka je osnovana 2011. godine, te je Hiperion vrlo brzo postao lider u španjolskom turizmu i tako kapitalizirao ove popularne destinacije za odmor. Tijekom 2017. godine odmarališta su imala više od 500 zaposlenih.

Sanderson Contract Management Limited
Tvrtka za zapošljavanje iz Bristola, Ujedinjeno Kraljevstvo, također posluje i pod nazivom Resource Solutions Group, specijalizirana je za informatiku, poslovne promjene i profesionalne usluge diljem Velike Britanije i Europe. Na čelu s Keith Daweom, Sanderson se nalazi na 12 lokacija u Velikoj Britaniji.

UICE Group
Sa sjedištem u Kijevu, ova ukrajinska međubankovna mjenjačnica postala je ovlaštena platforma početkom 2000-ih, prema UICE-ovoj  internetskoj stranici. Danas, mjenjačnica trguje dionicama i derivatima kao i robom poput nafte, plina i ugljena. Tvrtka, koju je predvodio Oleksandr Ginzburg, imala je samo 15 zaposlenika 2017. godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram