Zatvori
Poslovni Puls
09/04/2019

4 stvari koje možemo naučiti o govoru tijela iz jednog od najpoznatijih TED govora ikad

Amy  Cuddy poznata je kao 'prvakinja' u supermen pozi  za vrijeme držanja govora, a njen TED govor iz 2012. godine ostvario je skoro 52 milijuna pregleda. Odtada je napisala i knjigu pod nazivom „Presence“  te se borila protiv negativnih natpisa u tisku vezanih za njena znanstvena otkrića – pišući još više znanstvenih studija.

Ipak, u njenom govor 'supermen poza' se spominje tek u prolazu, dok iz njega možete izvući i puno drugih savjeta, koji možda i nisu toliko očiti. Ovdje su neki od najboljih koje možete primijeniti na poslu ili u svakodnevnom životu.

Potrebno je tek nekoliko sekundi

Cuddy u svom govoru spominje kako je potrebno tek nekoliko sekundi kako bismo pročitali govor tijela. Važno je znati pročitati govor tijela drugih iako se za mnoge to čini nejasno ili teško i da je potrebno malo više vremena da bi se analiziralo.

 

Govor tijela je o otvorenosti... ili zatvorenosti

Naš govor tijela šalje poruku, no ponekad ta poruka i nije tako pozitivna. Cuddy govori o tome kako je negativan govor tijela također važan kako bismo komunicirali naše nezadovoljstvo ili iritaciju bilo da je to kroz udaljavanje od nekog ili kada prekrižimo ruke. Svoju otvorenost i pozitivnost pokušajte pokazati opuštenim držanjem i raširenim rukama.

 

Snažne poze pokazuju da ste spremniji preuzeti rizik

'Supermen poza' je korisna kada ste na konferenciji i upoznajte nove ljude. No, također vam pomaže da pokažete svoje samopouzdanje i sklonost preuzmanja rizika.

 

Govor tijela uglavnom se odnosi na vas same

Naime, ako komuniciramo s drugim ljudima na neverbalnoj frekvenciji tada komuniciramo i sa samim sobom. Gradimo samopouzdanje, šaljemo određenu vibru i otkrivamo emocije.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram