Zatvori
Poslovni Puls
02/04/2019

3 najbolja laptopa za ljude koji su često u pokretu

Dugo vremena MacBook Air bio je glavni izbor putnog laptopa brojnih poslovnih ljudi, no je li njegovo vrijeme prošlo?  Deset godina nakon što je Steve Jobs svijetu predstavio svoj MacBook Air neki strahuju da će u potpunosti nestati s tržišta.

Umjesto da se redizajnira i nadogradi hardver, to je ono što svi poznati tehnološki giganti rade, Apple je ipak svoj MacBook Air ostavio da skuplja prašinu i posvetio se novim modelima MacBook i MacBook Pro. Iako sve više plijene pozornost te su snažniji od MacBook Air-a, ipak nisu dovoljno prilagođeni poslovnim ljudima koji često putuju. Naizgled po veličini i težini sva tri modela su približno jednaka, no nedostaje im onaj supertanki i nagnuti dizajn koji MacBook Air čini tako jednostavnim za nošenje u ručnoj prtljazi.

Novim modelima također nedostaje i Air-ova „chiclet“ tipkovnica, s tihim i prostranim tipkama. Iako su ažuriranja na novim modelima dodala impresivne i konkurentne specifikacije u smislu obrade, memorije i pohrane, njihovi su zasloni i dalje manji, trajanje baterije je kraće, a cijene su relativno visoke uz dizajn koji se jedva primjetno mijenjao tijekom posljednjeg desetljeća.

Kada sagledate sve navedeno ne čudi nas to da vjerne fanove Apple-ovih MacBook računala diljem svijeta sve više privlače lakši, elegantniji i snažniji laptopi – oni koji koriste Windows i Chrome OS.

U nastavku su tri zamjene MacBook-a koje će zasigurno zadovoljiti vaše poslovne želje i potrebe, a koje su se istaknule svojom izvrsnom prenosivošću, udobnošću tipkovnice, vremenom trajanja baterije kao i snagom samog računala.

 

 

Ako je učinkovitost vaše srednje ime onda vam je potreban Google Pixelbook čije elegantno, dvostruko tijelo izrađeno od brušenog metala  i Gorilla Glass-a, što osigurava da vaš laptop bude bez mrlja bez obzira na to koliko ga puta morali vaditi iz torbe i ponovo spremati u zračnoj luci. Težinu od 1,08 kilograma nećete niti osjetiti u svojoj ručnoj prtljazi, a tu je i vrhunski hardver koji uključuje četverojezgrene i7 procesore i 16 GB RAM-a, što omogućuje izuzetnu brzinu učitavanja i jednostavno obavljanje više zadataka. Zahvaljujući „quick charging“ punjaču laptop može biti napunjen u samo 15 minuta. Osim besplatnog sigurnosnog softvera, Google daje i 1 TB besplatnog online prostora za pohranu.

Google PixelBook specifikacije:

Težina: 2.4 Ibs
Veličina: 11.4'' x 8.7'' x 0.4''
Cijena: od 999 $

 

 

Sljedeći po redu je Microsoft Surface Laptop čiji je dizajn uistinu očaravajuć. Surface Laptop možete pronaći u nekoliko boja uključujući kobaltno plavu, zlatnu i bordo crvenu, a polirana tkanina oko tipkovnice daje joj sofisticirani  izgled (također  je udobno zapešćima i lako se čisti). Baterija traje impresivnih 14 sati, što znači da više od pola dana možete provesti negdje vani bez potrebe za utičnicom. Isto tako dok prilagođavate svoj model obavezno nadograđujte hardverske specifikacije. Za poslovne ljude koji su stalno u putu najbolji izbor su i7, CPU, 16 GB RAM i 1 TB solid-state pogon.

Microsoft Surface Laptop specifikacije:

Težina: 2,76 Ib
Veličina: 12.13'' x 8.79'' x 0.57''
Cijena: od 799 $

 

 

Posljednji na ovoj listi je Dell XPS 13 koji je pet grama lakši, 0, 22 inča tanji i oko 45 posto manji u odnosu na MacBook Air, dok im je ekran jednake veličine od 13,3 inča, zahvaljujuć InfinityEdge zaslonu. Unatoč ovim malim proporcijama, XPS 13 se uopće ne čini toliko krhkim jer je tijelo izrađeno od mehanički obrađenog aluminija što ga čini boljim i čvršćim

Dell XPS 13 specifikacije:

Težina: 2.76 Ib
Veličina: 12.13'' x 8.79'' x 0.57''
Cijena: od 799 $

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram