Zatvori
Poslovni Puls
31/03/2019

Najplaćenije Youtube zvijezde na svijetu

Utjecaj You Tube-a na pop kulturu ne može se zanemariti – vrhunske zvijezde ove platforme postaju vodeći influenceri, a njihova je želja dnevno dosezati milijune sljedbenika.

Budući da influenceri postaju sve vrjedniji, mnogi poznati YouTuberi  osobni brend su uspjeli pretvoriti u tvrtke vrijedne milijune dolara. Brojni faktori utječu na to koliko ćete biti uspješni na You Tube-u, a svi najuspješniji You Tuberi pronašli su i nove izvore prihoda, oglasi na njihovim videima. Također, neki od njih dodatne prihode ostvaruju dizajniranjem vlastite kolekcije odjeće ili gostovanjem na TV-u, dok pojedini svoje prihode stvaraju rasprodanim  turnejama ili proizvodnjom igračaka.

Top 7 najplaćenijih su:

  1. VanossGaming – 17 milijuna $

VanossGaming kanal je kojeg vodi kanadski 'gamer' Evan Fong. U svojim videima Fong se vrlo rijetko pojavljuje. Njegov kanal se ističe zbog jedinstvenog editiranja, korištenja originalne umjetnosti i komičnog prizvuka. Također je, pod imenom Rynx, pokrenuo svoju modnu liniju kao i produkciju glazbe.

 

  1. Markiplier – 17,5 milijuna $

Mark Edward Fischbach, poznatiji kao Markiplier bio je više od pet godina jedan od najpopularnijih You Tubera video igara, često surađujući i s drugim influencerima. Fischer je tako podijelio svoje teško razdoblje i za Forbes izjavio kako mu je bio uklonjen tumor s nadbubrežne žlijezde, prekinuo je sa svojom djevojkom te je dobio otkaz, prije nego što je pokrenuo svoj You Tube kanal, a danas ima više od 22 milijuna pratitelja na You Tube-u.

 

  1. Jeffree Star - 18 milijuna $

Nekada poznat kao osoba s najviše pratitelja na MySpace-u, Jeffree Star od 2014. godine postiže velike uspjehe i na You Tube-u. Star je pokretanjem svoje kolekcije šminke, Jeffree Star Cosmetics, pokrenuo i svoj You Tube kanal putem kojeg je dijelio savjete za ljepotu, prikazivao tutorijale i snimao osobne vlogove. Na njegovom kanalu možete vidjeti 11 milijuna pretplatnika i oko 300 video zapisa.

 

  1. DanTDM – 18,5 milijuna $

Australski streamer video igrica Daniel „DanTDM“ Middleton bio je prošlogodišnji najplaćeniji You Tuber sa zaradom od 16,5 milijuna dolara. Njegova zarada je naglo porasla zahvaljujući svjetskoj turneji, uključujući četiri rasprodane predstave u Opernoj kući u Sydneyu.

 

  1. Dude Perfect – 20 milijuna $

Dude Perfect je kanal više fokusiran na sport koji sadrži stotine nevjerojatnih trikova, a vodi ga pet bivših studenata Sveučilišta Texas A&M: blizanci Cory i Coby Cotton, Garret Hilbert, Cody Jones i Tyler Toney. Njihovi trikovi privukli su mnogo pozornosti zbog čega su nastupali na „Good Morning America“ i nekoliko ESPN emisija. Kako im je popularnost rasla, Dude Perfect je snimao i videa s poznatim profesionalnim sportašima poput Odell Backham Jr.-a, Drew Breesa, Chris Paula i Dale Earnhardt Jr-a.

 

  1. Jake Paul – 21,5 milijun $

Za razliku od svog brata Logana Paula, Jake Paul i dalje bilježi uspjehe na YouTube-u svakodnevno objavljujući svoje vlogove i rap video zapise za više od 17 milijuna pratitelja. Njegova najranija internetska slava započela je iz nedovršene društvene mreže Vine na kojoj je imao 5 milijuna pratitelja i 2 milijarde pregleda.

 

  1. Ryan ToysReview – 22 milijuna $

Ovaj najplaćeniji kanal na YouTube-u vodi, ni više ni manje nego, 7-godišnji Ryan. Njegovi roditelji su u ožujku 2015. godine započeli bilježiti njegove recenzije dječjih igračaka i sada broji preko 17 milijuna pretplatnika. RyanToysReview jedan je od rijetkih YouTube kanala koji se povezao s partner.watch i Bonker Toys te pokrenuo novu liniju igračaka i knjiga s YouTube zvijezdama.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram