Zatvori
Poslovni Puls
17/03/2019

Najbolje države za život, rad i bolju plaću

Preseljenje u inozemstvo povećava prihode radnika za 21 tisuću dolara, s najbolje plaćenim osobljem u Švicarskoj, SAD-u i Hong Kongu.

 

Žene se teže odlučuju na preseljenje u odnosu na muškarce

Zaključak je to istraživanja koji pokazuje da se 45 posto iseljenika izjasnilo da je njihov trenutni posao bolje plaćen u inozemstvu te ih se 28 posto preselilo zbog unaprjeđenja. U Švicarskoj, poznatoj po visokim planinama, ali i cijenama, godišnji prihod  se povećao za ukupnih 61 tisuću dolara. Prosječna plaća iseljenika iznosi 203 tisuće dolara – dvostruko više od svjetske razine.

HSBC-ov Expat Explorer pokazao je kako se Singapur već četvrtu godinu za redom našao na vrhu ljestvice kao najbolje mjesto za život i rad pobijedivši tako Novi Zeland, Njemačku i Kanadu.  Švicarska je ipak zauzela osmo mjesto zbog visokih troškova života, a Švedska, zemlja s najvećom razinom ravnopravnosti među spolovima na svijetu, dobiva najviše doplataka za obitelj.

Unatoč kulturološkim, financijskim i profesionalnim prednostima preseljenja u inozemstvo, istraživanje na 22 318 ljudi otkrilo je da se žene teže na to odlučuju u odnosu na muškarce. Premda preseljenje povećava dohodak žena za 27 posto samo četvrtina njih se preselila zbog razvoja karijere usporedbi za 47 posto njihovih muških kolega. Samo polovica je radila puno radno vrijeme, a ukupna razina obrazovanja bila je i nešto niža. Prosječna godišnja plaća žena također je bila niža za 42 tisuće dolara od plaće muškaraca.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram