Marie Kondo, žena koja je ukrala srce milijunima gledatelja Netflixa svojim showom “Tidying Up with Marie Kondo”, u pregovorima je da prikupi 40 milijuna dolara kako bi ih uložila u svoj KonMari biznis zaslužan za njene knjige, stvaranje osobnog brenda i, sada, jednu od gledanijih TV emisija.

KonMari osnovali su 2015. godine Marie i njezin suprug Takumi Kawahara,  a prikupljenim sredstvima Kondo bi, prema TechCrunchu, izgradila platformu za e-trgovinu.

Emisija “Tidying Up with Marie Kondo”, u kojoj pomaže američkim obiteljima u čišćenju njihovih domova koristeći metodu koju je osmislila, prvi put je prikazana na Netflixu 1. siječnja 2019. i gotovo momentalno doživjela uspjeh. KonMari metoda potiče ljude da svoje domove pospremaju po kategorijama, počevši od odjeće pa do knjiga, papira, raznih drugih predmeta i predmeta koji za njih imaju sentimentalnu vrijednost.

Stvari koje vam “ne donose radost” nisu vam ni potrebne, smatra Marie. Ona u svojim knjigama i emisijama potiče klijente da svu svoju garderobu stave na gomilu, pregledaju je i zadrže samo one komade koji u njima izazivaju osjećaj radosti.
Stoga, možda je ovo pravo vrijeme da i vi otvorite svoj ormar, započnete s proljetnim čišćenjem i zapitate se što vas doista od te gomile stvari čini sretnima