Zatvori
jenner
Poslovni Puls
13/03/2019

Kylie Jenner je i službeno postala svjetska najmlađa samoostvarena milijarderka

U utorak su poslovni magazini Forbes i Bloomberg objavili kako je moćnica u kozmetičkoj industriji i zvijezda televizijskih reality programa i službeno prešla zaradu od milijardu dolara. Naime, Kylie Jenner je 2016. godine pokrenula kozmetičku tvrtku Kylie Cosmetics koja je postigla veliki uspjeh s proizvodima koji pomažu osobama čija je želja imati punije i veće usne.

Danas, Jenner ide stopama nekih od najpoznatijih milijardera na svijetu – poput Marka Zuckerberga i Evana Spiegela, koji su također svoju prvu milijardu ostvarili prije navršenih 30 godina.  Jenner je svoj uspjeh podijelila i sa svojim obožavateljima putem Instagrama.
“Wow. Ne mogu vjerovati da objavljujem svoju Forbes naslovnicu. Hvala vam za članak i priznanje. Blagoslovljena sam što mogu svaki dan raditi ono što volim. Ovo nisam mogla ni sanjati.”, napisala je Kylie.

Evo i nekoliko odabranih milijardera koji su sami zaradili svojih prvih milijardu dolara:

Sergey Brin, 30
Brin je tek nekoliko dana prije svog 31. rođendana i javno proglašem milijarderom, kada je Google 2004. godine izašao u javnost s procijenjenom zaradom od 27 milijardi dolara.

Eduardo Saverin, 28
Suosnivač Facebooka vrlo je neugodno prekinuo svoje partnerstvo sa Zuckerbergom, no 2010. godine zahvaljujući 5 postotnom udjelu u toj društvenoj mreži prešao je vrijednost od milijardu dolara.

Bobby Murphy, 27
Suosnivač Snapchata Murphy do svoje prve milijarde došao je 2015. godine kada je imao 27, navodi Forbes.

John Collison, 26
John Collison bio je dvije godine mlađi od svog brata Patricka kada su 2016. godine obojica postali milijarderi.

Evan Spiegel, 25
Izvršni direktor i suosnivač Snapchata sa svojih 25 godina prvi put se pojavio na Forbesovoj listi milijardera.

Mark Zuckerberg, 23
Osnivač i CEO Facebooka do prošlog utorka je bio najmlađi ‘samoostvareni’ milijarder , zaradiviši svoju prvu milijardu 2008. godine kada je imao tek 23 godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram