Zatvori
Poslovni Puls
06/03/2019

4 kvalitete koje milenijalci trebaju donijeti na svoj novi posao

Danas možete pronaći mnogo online informacija o 'milenijalcima', neke od njih su statističke, a neke povezane s anegdotama. No, kada biste obratili pozornost na to tko su autori upravo takvih članaka i osobe koje najviše komentiraju današnju mlađu populaciju , vidjet ćete da su to uglavnom stariji autori, a ne oni sami. Stoga kako bi se mlađim generacijama dali što bolji savjeti  vezani za posao i zapošljavanje, nekoliko 'milenijalaca' dalo  je svoj odgovor na pitanje: „Što biste rekli u prostoriji punoj tisućama vaših vršnjaka?“

 

Izrazite zahvalnost ljudima

„Pošaljite poruku zahvale putem mail-a osobi koja vam je pomogla da budete danas tu gdje jeste“ riječi su Samanthe, marketing menadžerice u jednoj od najvećih tehnoloških kompanija. Biti proaktivan u komunikaciji, bilo da je riječ o slanju mailova nadređenima ili pisanju poruka zahvale, pokazuje vašu želju kao zaposlenika  za rastom i učenjem.

 

Tražite dobro u vašoj kompaniji

„Ako smo mi dobri za kompaniju, kompanija će biti dobra prema tebi: ponekad se previše postavlja pitanje što je u to u nekoj kompaniji dobro za vas.“ Matt Fischer, predsjednik i CTO Bullhorna izjavio je da „ako vi uistinu pomažete kompaniji da uspije, to će i vama dati priliku da uspijete“. Ono što Fischer naglašava jest to da među ovom 'generacijom Y' prevladava stanje uma gdje se svi pitaju „Što ima u nekoj kompaniji za njih?“ te su na neki način postali samo „Ja, ja, ja generacija“. Iako u takvom stereotipu ima istine, percepcija se može promijeniti na način da ti mladi zaposlenici počnu raditi za dobro kompanije svaki dan. Radom za dobrobit kompanije nastoji se unaprijediti vizija i misija tvrtke naspram vizije i misije zaposlenika.

 

Razmislite prije no što nešto kažete

Vrlo je važno znati kada nešto reći, a kada šutjeti. Društvene mreže su promijenile način komunikacije te se na neki način živi bez, možemo reći, privatnosti. Generacija Y će pak biti prva kojoj će biti ugodno dijeliti svoj život s drugima. Znati kada nešto reći a kada šutjeti ujedno je i znak visoke emocionalne inteligencije (EQ). EQ je i s razlogom goruća tema na radnom mjestu, naime ona može biti snažni pokazatelj nečijeg ponašanja kao zaposlenika. Dobre komunikacijske vještine, posebno sposobnost slušanja drugih znakovi su da netko ima visoku emocionalnu inteligenciju. Ojačavanje EQ-a za 'milenijalce' je moguće razumijevanjem kada ne podijeliti svoje mišljenje. Umjesto toga bilo bi mudro da prvo saslušaju što drugi imaju za reći.

 

Znatiželja je ključna

„Budi znatiželjan“ izjava je Chrisa  Barksdalea, VP i HR Scripps Networks Interactivea, za njega je znatiželja vještina koju priželjkuje kod svojih zaposlenika zajedno s inteligencijom. Steve Jobs je također naglašavao kako uvijek trebamo željeti učiti, istraživati i biti znatiželjni. Njega je upravo njegova znatiželja dovela do toga da Apple postane jedan od najvećih tehnoloških inovatora u povijesti. Ako zaposlenici, u ovom slučaju konkretno generacija Y, žele napraviti promjenu na svom radnom mjestu, moraju razumjeti da je znatiželja vještina koju trebaju dobro iskoristiti.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram