Zatvori
queen margot
Poslovni Puls
05/03/2019

Vijest da je Lidlov "Queen Margot" najbolji viski na svijetu je bila "fake news"

Brojni strani mediji danima su pisali o tome kako je kao najbolji viski na svijetu proglašen onaj čija je vrijednost svega 18 dolara odnosno 117 kuna. Ako je vjerovati Esquireu, the Evening StandarduThe Independentu, Huffington PostuThe Daily Mailu, uglednim inozemnim portalima, viski koji je pod brendom najvećeg njemačkog supermarketa Lidl, Queen Margot, osvojio je nagradu za “Najbolji škotski viski” na World Whisky Awardsu. Po toj logici, zašto bi itko ikada ponovo trebao kupiti neku precijenjenu marku viskija?

 

Queen Margot zaista je pobjedio, ali u određenoj kategoriji

Međutim, vrlo jednostavno ovo je samo još  jedna od ‘fake’ vijesti. No, prava priča nije toliko jednostavna. Iako je viski Queen Margot uistinu pobijedio na WWA-u, njegova medalja daleko je od prave deklaracije za “najbolji škotski viski na svijetu”.

Da budemo precizniji, viski Queen Margot čija je starost 8 godina osvojio je vrlo posebnu nagradu u kategoriji (prvoj kategoriji) za najbolji viski čija je starost “12 godina i ispod”, a koji se ubraja u ‘blended’ viskije.

Ono najzanimljivije od svega  je to da The World Whisky Award još nije ni oglasio svoj najbolji viski, već samo pobjednike  prvoj kategoriji. Pobjednici za najbolji ‘blended whisky’ kao i najbolji viski od svih neće biti proglašen do 28. ožujka, pa se pobjednici u tim kategorijama očekuju 29.-30. ožujka.

Stoga, očito da je informacija o pobjedi Lidlovog viskija ipak bila lažna objava medija, a Lidl, svjestan te pogreške, poduzima sve napore kako bi se nastali problem što prije riješio. No, sve to zasigurno ne umanjuje kvalitetu njihovo viskija po uistinu prihvatljivoj cijeni.  Naposljetku, vrlo jednostavno i sami možete otkriti je li taj viski bio dostojan pobjednik u svojoj posebnoj kategoriji.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram