Zatvori
life is good
Foto: life is good
Poslovni Puls
27/02/2019

Pitanje koje nas je mama pitala svaki dan prije spavanja inspiriralo je biznis vrijedan 100 milijuna dolara

Bert i John Jacobs, braća koja su osnovala tvrtku Life Is Good T-shirts, a čija je vrijednost 100 milijuna dolara, odrastali su kao najmlađi od šestero djece u radničkoj obitelji u Bostonu.

"Mamine riječi promijenile bi energiju u prostoriji"

Kada su braća bila u osnovnoj školi njihovi su roditelji doživjeli tešku prometnu nesreću iz koje se majka izvukla s tek nekoliko slomljenih kostiju, no njihovom ocu desna je ruka postala nepokretna. Stres i frustracija zbog fizikalne terapije koju je morao prolaziti doveli su do toga da je razvio vrlo oštar temperament, objasnili su u svojoj novoj knjizi „Life is Good“.

Njihov život zasigurno nije bio savršen i vrlo teške stvari su se događale u njihovom domu. No, njihova majka, Joan, i dalje je vjerovala kako je život lijep. Zbog toga bi, svake večeri kada bi obitelj sjedila za stolom, ona zamolila svoje šestero djece da joj kažu nešto dobro što im se dogodilo tog dana.

„Jednostavno mamine riječi promijenile bi energiju u prostoriji. Pričali bismo o svom najboljem,najsmješnijem ili najbizarnijem dijelu dana koji smo imali.“, napisala su braća.

John je rekao kako im je ta dnevna vježba pomogla da ne razviju mentalitet žrtve gdje će spominjati samo negativne stvari koje su im se dogodile tijekom dana, već je bilo potrebno pronaći dobro u svakoj situaciji.

Odrastajući s majkom poput njihove - koja je pjevala u kuhinji, pričala im priče i radila predstave na temelju dječjih knjiga, bez obzira u koliko se teškoj situaciji nalazili – naučila ih je važnu lekciju: biti sretan ne ovisi o okolnostima u kojima se nalazite. „Pokazala nam je da biti optimističan je pravi izbor koji možete napraviti svakog dana, a posebno onda kada se suočavate s problemima.“, naveli su.

Njen nepokolebljivi pozitivan pogled na život bila je inspiracija za tvrtku Life is good, a čija je misija širiti snagu optimizma s oznakom „Life is not perfect. Life is not easy. Life is good.“.

Budući da im je jedno svakodnevno pitanje koje im je postavljala majka odlično poslužilo u životu, on i njegov brat sada to isto pitanje postavljaju svojim zaposlenicima. Rezultati tog pitanja su iznimno pozitivni jer dovode do ideja koje potom vode napretku što samim time dovodi do izgradnje uspjeha, objasnio je John.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram