Zatvori
Poslovni Puls
17/02/2019

Zašto su Rolex satovi tako skupi?

Rolex satovi jedni su od najtraženijh satova na svijetu. Prošle godine, vintage Rolex Daytona kojeg je nosio Paul Newman prodan je na aukciji za vrtoglavih 17,8 milijuna dolara, te je to ujedno najskuplji Rolex ikada prodan na aukciji.

 

Cara Barrett, urednica Hodinkee-ja, navela je neke razloge zbog kojih su Rolex satovi tako skupi.

Rolex je naime samo jedan od nekoliko brandova, ako ne i jedini brand koji ima specifičan i istančan izgled. Submariner, the Explorer, the Milgauss, the GMT, 1950-ih godina bili su izrađeni i dizajnirani kako bi se koristili kao pomagalo za mjerenje vremena, čega se i danas izgledom pridržavaju. No kasnije su se razvili u luksuzniji brand po čemu su danas i prepoznatljivi. Upravo ono što je zanimljivo kod ovog branda je to što satovi čija je prva namjena bila pomoći ljudima u mjerenju vremena, danas je postalo mjerilo luksuza.

Vrijednost sata Submariner je 8 000 dolara, dok je vrijednost najjeftinijeg modela Oyster Peretual 5 000 dolara. Tri kvalitete Rolex satova su vodootpornost, preciznost i samouvjerenost, te se potpuno fokusiraju na kvalitetu što nam pokazuje i to da je potrebna čak jedna godina da bi se izradio Rolex zbog provođenja različitih testiranja za njihovu što veću preciznost.

Cijela poanta kupnje Rolexa jest da kada kupite jedan sat, on bi trebao trajati i više od 20 godina ukoliko normalno rukujete s istim, a glavni razlog zašto su toliko skupi je to što  kupujete nešto što bi moglo trajati zauvijek i što biste mogli ostavljati sljedećim generacijama u svojoj obitelji.

Nitko ne zna koliko se godišnje proizvede Rolex satova niti koliko ih se proizvede po modelu, no postoje oni posebni modeli, poput Rainbow Daytona koji je izrađen ove godine, a čija cijena i broj proizvedenih modela je i dalje nepoznanica. Isto tako još jedna dobra stvar Rolexovih satova jest njihov unisex dizajn pa je izbor uistinu neograničen bez obzira na ograničenu proizvodnju Rolex satova.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram