Zatvori
Poslovni Puls
31/01/2019

Facebook je odbacio izvješće bivšeg Zuckerbergovog kolege kako je pola Facebook korisnika lažno

Facebook je potpuno odbacio izvješće bivšeg školskog kolege CEO-a Marka Zuckerberga, koji tvrdi da je više od polovice korisnika društvene mreže lažna.

 

„Facebook laže javnost o razmjerima svojih problema s lažnim korisničkim računima koji vjerojatno prelaze 50 posto"

Izvješće je prošli tjedan objavio Aaron Greenspan, koji je studirao zajedno sa Zuckerbergom, i koji tvrdi da je on bio taj koji je prvi došao do ideje Facebooka. U izvješću od 75 stranica, Greenpad je izjavio kako je više od polovice Facebook korisničkih računa od njih 2.2 milijarde lažno. Što je u potpunoj suprotnosti s Facebookom koji je u 2017. godini izjavio kako je svega 2 – 3 posto računa na platformi lažno.

„Facebook laže javnost o razmjerima svojih problema s lažnim korisničkim računima koji vjerojatno prelaze 50 posto. Njihova službena mjerenja su sama  sebi proturječna te je tvrtka izgubila kontrolu nad svojim proizvodom.“, navodi se u izvješću.

Facebook snažno odbacuje te navode te je i sama glasnogovornica Facebooka dala izjavu u kojoj tvrdi kako je sve u izvješću pogrešno i da bi odgovorno izvješćivanje značilo izvješćivanje o stvarnim činjenicama pa čak i ako se radi o lažnim računima korisnika.

Greenspan je još u prošlosti bio vrlo glasni kritičar Facebooka, što potvrđuje i njegova izjava u kolovozu prošle godine  kako je Facebook platforma uzrokovala „bezbrojne smrti“ zbog svojih ovisničkih kvaliteta. No, također je u svom izvješću Greenspan priznao i određeni stupanj pristranosti. Naime, autor tog izvješća je bio u nezgodnoj poziciji pokušavši pisati objektivno o temi s kojom je i osobno bio povezan.
„Čitatelji stoga mogu odbaciti ovu analizu zbog njene pristranosti, ali bi isto tako trebali biti svjesni da ona ipak može biti istinita.“ izjavio je Greenspan.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram