Zatvori
Poslovni Puls
27/12/2018

Pripremite svoj LinkedIn profil za 2019. u ova 4 lagana koraka

Da biste postizali bolje uspjehe prilikom traženja posla ili mijenjanja istog, malo promjena na vašem LinkedIn profilu nije na odmet. Uz četiri jednostavna poboljšanja učinite svoj profil privlačnim kako regruterima, potencijalnim klijentima i partnerima tako i potencijalnim menadžerima, a za to vam je potrebno svega nekoliko minuta vremena.

 

  1. Odmah ispod vaše očaravajuće profilne slike i imena nalazi se opis. Provjerite je li to i dalje vaš najbolji opis. Naime, jasni opisi koji navode samo vaše radno mjesto mogu biti poželjniji od onih kreativnih koji opisuju vaše želje ili talente. Ti opisi ne otkrivaju previše niti vas putem njih mogu pronaći oni koji bi vas zaposlili ili kojima trebaju vaše usluge. Stoga, recite ljudima što radite. Pomozite regruterima i ostalim korisnicima da vas pronađu preko ključnih riječi baziranih na vašoj profesiji.

 

  1. Između prevelikog broja korisnika LinkedIn-a na neki se način morate istaknuti. To možete početi mijenjanjem svoje naslovne fotografije. Ne samo što će izgledati bolje od generički postavljenog LinkedIn profila već će pokazati da pazite na detalje. Putem Pixabay.com ili Unsplash.com možete pronaći različite, besplatne fotografije odlične kvalitete.

 

  1. Ažuriranjem kontakt informacija također olakšavate regruterima da vas kontaktiraju. Ljudi sve češće zaboravljaju promijeniti ili nadodati način na koji ih se može kontaktirati, bilo da je riječ o email adresi ili telefonskom broju, pa na to obratite pozornost kako biste dali prave informacije.

 

  1. Na svoj profil obavezno dodajte sve vještine koje imate. Prema istraživanju LinkedIn-a, ako imate barem pet vještina na svom profilu vaš profil će profil vjerojatno biti posjećen barem 17 puta više i dobit ćete 31 put više poruka od regrutera i drugih koji vam mogu pomoći u pronalasku posla i napredovanju. Sve što vam je potrebno za to jest svega nekoliko klikova.
TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram