Zatvori
Poslovni Puls
27/12/2018

Nova reklama Popeye'sa savršen je primjer viralnog marketinga

Posljednja kampanja Popeyes-a postala je viralni hit nakon što je na međunarodnom aerodromu u Philadelphiji, fast-food gigant odlučio svoju prženu piletinu posluživati u kutiji u obliku pilića s natpisom „emotional support chicken“ (piletina emotivne podrške).

Ovakav marketinški podvig uistinu je genijalan stoga ako želite privući pozornost i mislite da je viralna kampanja način da to postignete, u nastavku možete naučiti nešto iz ove marketinške majstorije.

  1. Marketinški podvig mora biti i nešto više od samog privlačenja pozornosti. Ono mora biti brend. Nitko Popeyes piletinu ne jede kada ima osjećaj da mu je potrebna energija već je pržena piletina hrana koju jedemo kada smo pod stresom i potrebna nam je utjeha. Popeyes je prigrlio to što je i svijetu pokazao da onda kada vam je potrebna emocionalna podrška, čak i ako vam ju ne daje vaša obitelj, Popeyes je tu za vas. Ako promišljate o pokretanju kampanje, budite sigurni da njom privlačite željenu pažnju. Pozornost zbog pažnje nije uvijek najučinkovitija.

 

  1. Možete napraviti nekoliko manjih podviga kako bi vidjeli jesu li privukli pozornost i potom učinite nešto veće. Posebnost ove kampanje je i u tome što „emotional support chicken“ nije bila prisutna svugdje već na samo jednim vratima na aerodromu. Od tisuću Popeyes-a diljem svijeta, samo je jedno mjesto to nudilo, a time je uzrečica manje je više za Popeyes marketing tim bila sasvim istinita.
    Za poduzetnike i vlasnike poslovanja, sasvim je OK imati velike ideje, no ovom kampanjom pokazali su da ponekad i manjim koracima može se postići veći uspjeh kampanje.

 

  1. Vaš viralni podvig mora biti relevantan onome što se sada događa. Ključno je da kada plasirate svoju viralnu kampanju da se ne referencira na nešto što je godinama staro ili se o tome već dugo ne priča.

Unatoč uspješnosti kampanje „emotional support chicken“, viralna kampanja ipak nije uvijek odgovor na marketinške probleme. No, ako slijedite gore navedene savjete mnogo su veće šanse da i vaša kampanja postane viralna.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram