Zatvori
Poslovni Puls
12/12/2018

Youtube Rewind 2018 uskoro će postati "najdislajkaniji" video svih vremena

YouTube Rewind video je kojim Youtube svake godine slavi najpopularniji sadržaj i trendove koji su postavili njegovi content kreatori. Sve je započelo 2010. godine kada je YouTube u videu kratko sažeo 10-ak najpopularnijih klipova te godine.

Iduće godine uključen je prvi content kreator Rebecca Black koja je te godine imala najgledaniji video, užasni hit Friday.

2012. YouTube Rewind je postao mega projekt koji je ostao i do dan danas. Iz godine u godinu to je video koji slavi najpopularnije kreatore, uključene su u njega najpopularnije pjesme te godine te su reinkarnirani neki od trendove te godine.

 

Koji je problem ove godine?

Iako je u pitanju više razloga, dva se najviše ističu. Prvi je to što je YouTube po mnogima postao središte za 9-ogodišnjake koji uglavnom gledaju kako se imućni content kreatori šepure novcem ispred svoje publike koja im je sav taj novac najčešće i donijela. Kako je najpoznatiji YouTuber i njegov "kralj" Felix Kjellberg, aka "PewDiePie" dobro istaknuo: "Sa prankova se prešlo na douchebagove koji se šepure svojim novcem pred malom djecom, dajući im najgore moguće predodžbe ljudskih vrijednosti.

Umjesto da YouTube prepozna taj negativan trend i pridoda svoju pozornost kvalitetnim content kreatorima, učinili su baš suprotno i u YouTube Rewind 2018 stavili (po mišljenju većine) sve ono najgore u 2018.

Drugi problem je to što je tema o kojoj ove godine cijeli YouTube a i mnogi društveniji mediji pričaju, bitka između PewDiePie-a i T-seriesa, kompletno izignorirana od strane YouTubea. PewDiePie je trenutno kralj YouTubea sa čak 76 milijuna pretplatnika, ali u bliskoj budućnosti se očekuje da će izgubiti bitku sa Indijskim "VEVO-om", kanalom za glazbu, koji dnevno u prosjeku dobija po 100,000 pretplatnika.

Već drugu godinu, najpopularniji content kreator nije pozvan zbog problema sa YouTubom ali i reputacijom koju je dobio zbog patetičnih članaka Wall Street Journala u kojima ga se predstavlja kao rasista. YouTube je u toj situaciji (umjesto stajanja na stranu svog najpopularnijeg člana) odlučio većinu Felixovih videa demonetizirati, uzimajući mu jako veliku količinu novaca koju je godinama mukotrpno gradio.

Pogledajte i sami kako izgleda novi YouTube Rewind:

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram