Zatvori
Poslovni Puls
07/12/2018

Samsung je uhvaćen kako koristi DSLR slike kao slike Galaxy A8 uređaja

Kamere na smartphone uređajima postaju sve bolje i bolje. Vrlo precizne leće i druge hardverske konfiguracije, zajedno s optimiziranim softverom, mogu dati zapanjujuće rezultate. Ipak, kompanije ponekad koriste druge uređaje za promociju svojih kamera. Pa su tako početkom ove godine Samsung i Huawei su bili uhvaćeni na djelu.

Sada, zamislite da ste kao dio oglasa na web stranici jednog od najvećih proizvođača smartphone-a na svijetu pronašli svoju fotografiju. Iznenađujuće, ali upravo to se dogodilo srpskoj fotografkinji Dunji Đuđić.

Svoju fotografiju slikala je DSLR kamerom i objavila je na DIY Photography te je izjavila kako već neko vrijeme koristi EyeEm platformu za uređivanje fotografija. Nedugo nakon objave fotografije dobila je mail u kojem joj iz EyeEm-a javljaju da je jedna od njenih fotografija prodana. Iskoristila je Google-ovu pretragu fotografija i saznala je da su iz Samsung Malaysia iskoristili njenu fotografiju kako bi promovirali svoj Galaxy A8 Star.

Samsung je uložio vremena da u potpunosti promijeni fotografiju, a njihov glavni cilj bio je prikazati kvalitetu portretnog načina rada uređaja. Isto tako, izgledalo je da žele pokazati kakve se sve svijetle boje mogu proizvesti Galaxyem A8 Star te su zamijenili pozadinu slike kako bi je mogli prikazati u zamagljenom i ne zamagljenom obliku. A jedino što su zapravo koristili bila je originalna slika koju je djevojka fotografirala.

I dalje nije jasno zašto se zaposlenici nekih kompanija koriste ovom taktikom posebno kada su do sada već nekoliko puta bili uhvaćeni. Ali mlada fotografkinja nije prepustila stvar slučaju te je tvrdi, pokušala kontaktirati Samsung Global, ali nije dobila nikakav odgovor niti su Getty ni EyeEm mogli potvrditi da je Samsung bio taj koji je kupio fotografiju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram