Zatvori
Poslovni Puls
25/11/2018

Samsung se ispričao zbog bolesti i tragičnih smrti radnika u tvornicama

SEOUL, Južna Koreja – iz Samsung Electronicsa ispričali su se zbog bolesti i smrti nekih od njihovih zaposlenika, rekavši da nisu uspjeli stvoriti sigurnu radnu okolinu u njihovim tvornicama za zaslone i računalne čipove.

 

Tvrtka nije uspjela “dovoljno kontrolirati zdravstvene prijetnje”

Objava južnokorejskog tehnološkog giganta dogodila se u petak, nekoliko tjedana nakon što su tvrtka i predstavnici Samsungovih oboljelih radnika dogovorili oko prihvaćanja kompenzacijskih uvjeta predloženih od strane posrednika.

Kinam Kim, proizvođač Samsung rješenja za uređaje, izjavio je kako tvrtka nije uspjela “dovoljno kontrolirati zdravstvene prijetnje” na proizvodnim linijama poluvodiča i tekućih kristala. Iskreno se ispričao oboljelim zaposlenicima kao i njihovim obiteljima tijekom konferencije za novinare u Seoulu, na kojoj su također sudjelovali brojni aktivisti, ali i obitelji oboljelih.

Građanski pokret započeo je 2007. godine kada je taksist Hwang Sang-gi odbio prihvatiti nagodbu nakon smrti njegove 23-godišnje kćeri koja je bolovala od leukemije, a radila je u tvornici Samsunga.

Prema nagodbi, Samsung će davati naknade zaposlenicima koji su radili u tvornicama od 1984. godine za različita  oboljenja, uključujući i leukemiju. Naknade također pokrivaju i pobačaje i kongenitalne bolesti djece zaposlenika, poput raka.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram