Zatvori
Poslovni Puls
24/11/2018

Apple ponovo pokreće proizvodnju iPhone-a X zbog loše prodaje XS-a i XS Max-a

Apple ponovo započinje proizvodnju modela iPhone X zbog preslabe prodaje iPhone XS i XS Max, prema izvještaju Wall Street Journala.

 

Apple je navodno smanjio proizvodne narudžbe za sva tri modela iPhone-a 2018

iPhone XS kao i iPhone XS Max prvi put su se pojavili u rujnu, te su oba imala sasvim dobre recenzije,  međutim, čini se da ipak njihova prodaja ne ide onako kako je bilo zamišljeno.

Ovakav iznenadni rasplet dogodio se samo nekoliko dana nakon što je Apple navodno smanjio proizvodne narudžbe za sva tri modela iPhonea 2018. (iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone XR)

Odluku da ponovo krenu s proizvodnjom modela iPhone X dio je dogovora koji je Apple sklopio sa Samsungom, da će prodavati određeni iznos ‘OLED display panela’, kako je spomenuto u WSJu.

Apple, navodno, također koristi iPhone X kako bi nadoknadio smanjenu  prodaju iPhone XS i XS Max modela. U izvješću se navodi kako je stariji model iPhone-a jeftiniji za proizvodnju jer su sada oprema i potrebne komponente starije, a samim time i jeftinije.

Ipak, i ova odluka je pomalo čudna jer su u siječnju iz Apple-a u pola smanjili proizvodnju i za iPhone X, s 40 milijuna primjeraka na 20 milijuna.

Poseban izazov za Apple bila je slaba prodaja iPhone modela XR, čiju je proizvodnju, prema izvješću Wall Street Journala, smanjio za jednu trećinu te su sada u Japanu snizili cijenu tog modela ne bi li povećali njegovu prodaju.

Čak i sa svim poteškoćama s kojima su se suočili, Apple i dalje ostaje jedan od najjačih brandova na svijetu. Nedavna anketa je pokazala da su korisnici Applea jedni od najvjernijih korisnika od bilo kojeg drugog tehnološkog branda. No, postavlja se veliko pitanje za ovog smartphone diva: Je li netko prisiljen kupiti nove modele njihovih uređaja?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram