Zatvori
Foto: A Taxify car drives in Tallinn, Estonia, June 13, 2017. Picture taken June 13, 2017. REUTERS/Ints Kalnins
Poslovni Puls
23/11/2018

Konkurencija Uberu: Taxify od sljedećeg tjedna dolazi u Zagreb

Kako smo neslužbeno doznaju 24sata, vozače će kod nas privlačiti 10-ak posto nižim naknadama nego što to uzima Uber, a neće uvjetovati ekskluzivnost, odnosno vozači će moći raditi i za konkurenciju

 

Vozače će kod nas privlačiti 10-ak posto nižim naknadama nego što to uzima Uber

Nakon što je ovog tjedna na naše taksi tržište stigao Ride2, od sljedećeg tjedna Zagrebom će početi voziti i Taxify. Estonski startup funkcionira slično kao Uber i upravo je njemu oteo dio posla u brojnim europskim i afričkim gradovima. Trenutno imaju 15 milijuna korisnika u 25 zemalja. Inače, pogleda li se njihova rasprostranjenost, u brojnim su državam prisutni u jednom ili dva grada, a 'najjači' su u JAR-u, gdje voze u osam gradova.

Vozače će kod nas privlačiti 10-ak posto nižim naknadama nego što to uzima Uber, a neće uvjetovati ekskluzivnost, odnosno vozači će moći raditi i za konkurenciju.

Inače, krajem svibnja je Taxify osigurao ulaganje vrijedno 175 milijuna dolara od investitorske grupe koju je predvodio njemački Daimler, koji je od prije bio i većinski vlasnik MyTaxija.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram