Kada je riječ o kvaliteti, Amerikanci su spremni potrošiti veći iznos novca, međutim mnogi smatraju da ipak velika većina stvari u životu je puno skuplja nego što bi trebala biti.

Potrošači se žale na visoke troškove za tzv. luksuze poput ulaznica za koncert, kao i potrepštine poput zdravstvenog osiguranja ili plaćanja najma, koje su prema rezultatima istraživanja provedenim na 2 000 odraslih osoba precijenjene.

U nastavku navodimo 10 stvari za koje su ispitanici rekli da njihova cijena iznosi više no što bi trebala:

  1. Ulaznice za koncert
  2. Zdravstveno osiguranje
  3. Gorivo
  4. Ulaznice za kino
  5. Stanarina
  6. Appleovi proizvodi
  7. Avionske karte
  8. Vjenčanja
  9. Upisnine za fakultet
  10. Cigarete

 

Većina Amerikanaca smatraju da plaćaju previše za troškove kao što su stanarina, zdravstvo, fakultet, itd.  Više od polovice ispitanika željni su uložiti u predmete koji će trajati duže te osobe koje više zarađuju su sklonije obraćanju pozornosti na kvalitetu i vrhunsku vrijednost. Također neki od ispitanika koji su nekada manje uložili u proizvod koji su kupili, na kraju su ipak požalili jer se ispostavilo da ni njegova kvaliteta nije bila na nivou.

Prema tome,  jesu li uistinu proizvodi s višom cijenom ujedno i dugoročno isplativiji ili ipak to ovisi o vrsti proizvoda koji u koji ulažemo?