Zatvori
Poslovni Puls
13/11/2018

Mržnja govora i "fake news" sa Facebooka i Twittera polako migrira i na LinkedIn

Pristaše Donalda Trumpa, čiji su korisnički računi uklonjeni, a sadržaj koji su objavljivali označen je kao nepoželjan na Facebook i Twitter stranicama, pronašli su novi put da svoje mišljenje podijele s drugima - LinkedIn.

Okrenuli se LinkedIn-u putem kojeg  aktivno dijele MAGA meme-ove

Tako su u Buzzfeed News-u ovog tjedna pisali o proliferaciji politički dijeljenog sadržaja koji je podržavao Trumpa i njegove ideje putem profesionalnih društvenih platformi. Buzzfeed je intervjuirao osam korisnik LinkedIn-a, koji su izjavili kako su prestali koristiti Facebook i Twitter, a okrenuli se LinkedIn-u putem kojeg su aktivno dijelili MAGA meme-ove, obmanjujuće poruke kao i lažne političke tvrdnje.

"Facebook je zabranio moj profil jer me mrze. No, to je u redu – započeo sam objavljivati na LinkedIn profilu i svi me prate", jedna je od izjava pro-Trump LinkedIn korisnika za Buzzfeed.

Suočeni s kritikama da govor mržnje i obmanjujuće političke informacije se prejednostavno dijele putem društvenih medija bez ikakve kontrole, platforme poput Facebooka i Twittera javno su podijelile svoje napore koje ulažu da bi zaustavili dijeljenje takavog oblika sadržaja.

Naime, uoči "midterm" izbora ovog tjedna, Facebook je izgradio "war room" s ciljem da se preventira izbjegavanje izbora aktualnih na predsjedničkim izborima 2016. godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram