Zatvori
Poslovni Puls
06/11/2018

Novogradnja jeftinija i od 1000 eura po kvadratu

Zagreb, Poreč, Rijeka, Šibenik i Split – samo su neki od gradova u kojima su se na oglasniku za nekretnine Crozilla.com oglašavane vrijednosti novih stanova penjale i preko 4000 eura po kvadratnome metru, dok su se u isto vrijeme, kvadrati jeftiniji i od 1000 eura mogli pronaći u Zagrebu, Varaždinu, Rijeci ili Osijeku.

 

Za kvadratni metar novog stana u Splitu se u prosjeku tražilo 2735 eura

U mnogim se gradovima mogu pronaći stanovi s cijenama od tek nekoliko stotina eura po kvadratnome metru. Iako takvi stanovi često zahtijevaju adaptaciju, moguće je pronaći i one u novogradnji kojima nisu potrebna dodatna ulaganja. No, valja uzeti u obzir kako je pritom najčešće riječ o većim stanovima koji se nalaze u potkrovljima, te su obično smješteni na manje atraktivnim lokacijama.

Najveći mjesečni porast cijena novogradnje u rujnu je zabilježen na Jadranu, a pritom je najveća promjena zabilježena u Splitu, Puli i Zadru. Za kvadratni metar novog stana u Splitu se u prosjeku tražilo 2735 eura, u Zadru 2018 eura, a u Puli 1821 euro.

Pad cijena novogradnje u visini od 1,7 posto tijekom rujna je zabilježen u Poreču u kojem se za kvadrat u prosjeku tražilo 2062 eura. U Zagrebu je prosječna oglašavana vrijednost kvadratnog metra novog stana iznosila 1985 eura, a u odnosu na mjesec ranije, njihove su rujanske cijene pale za 1,2 posto, jednako koliko i u Šibeniku u kojem se za kvadrat u prosjeku tražilo 2631 euro.

Niže rujanske vrijednosti vidljive su i na cijenama novogradnje u Varaždinu gdje je, prema podacima oglasnika Crozilla.com, zabilježen pad od 0,8 posto, a za kvadratni se metar u prosjeku tražilo 1274 eura.

Porast od 0,6 posto zabilježen je u Osijeku u kojem je prosječna tražena cijena metra kvadratnog u prosjeku iznosila 1200 eura.

U Senju su, prema podacima oglasnika Crozilla.com, tijekom rujna cijene porasle za 1,7 posto i popele se na 1644 eura po kvadratu.
Porast od 1,1 posto zabilježen je u Opatiji u kojoj se za kvadratni metar novogradnje u prosjeku tražilo 3138 eura.


U Zagrebu povećana potražnja za novogradnjom

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com, pokazali su kako se tijekom rujna za kvadratni metar novogradnje u Zagrebu u prosjeku tražilo 1985 eura, no oglašavane cijene tamošnjih kvadrata kretale su se sve do iznosa većih i od 4000 eura.

Marijan Beljan iz zagrebačke agencije Aktual nekretnine za Crozilla.com rekao je kako je u Zagrebu povećana potražnja za novogradnjom, a uz centar, najtraženiji je zapadni dio grada te središnji dio Trešnjevke. Dodaje kako njihove kupoprodajne cijene ovise o lokaciji, a kreću se između 1.600 i 3.000 eura po kvadratnome metru.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram