Zatvori
Poslovni Puls
04/11/2018

U Turskoj se otvara najveći svjetski aerodrom vrijedan 11,7 milijardi dolara

U ponedjeljak, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan otvorio je novu zračnu luku u Istanbulu, glavni javni projekt u njegovih 15 godina djelovanja. Cijena zračne luke iznosi 11,7 milijardi dolara te će biti jedna od najprometnijih na svijetu.

 

200 milijuna putnika na tri terminala po završetku četvrte faze projekta

Novom zračnom lukom upravljat će iGA, konzorcij zajedničkih ulaganja koji je dobio ugovor za 2013.godinu i kontinuirano će poboljšavati zračnu luku sljedećih 25 godina, kako je rečeno na službenim stranicama iGA-e.

IGA predviđa da će nova zračna luka služiti više od 100 kompanija i povezivati 300 destinacija, iako nije u potpunosti jasno podrazumijevaju li ovi brojevi rezultat cijelog projekta.

IGA, koji je razvio ovaj projekt, očekuje da će zračna luka u prvoj fazi izgradnje služiti 90 milijuna putnika dok predviđaju da će taj broj porasti na 200 milijuna putnika na tri terminala po završetku četvrte faze projekta.

Završetak svih četiriju faza očekuje se u razdoblju između 2025. i 2027. godine, kada bi zračna luka mogla ujedno biti i „novo središte međunarodnog zrakoplovstva“, kako je uprava pisala u javnom izvješću.

Zračna luka će koristiti neke od najnovijih tehnologija prilikom izgradnje različitih sektora, a prema IGA tehnologije koje će biti vidljive u zračnoj luci uključuju virtualnu stvarnost, BIM (Building Information Modeling), pametne kioske te usluge dostupne putem društvenih medija.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram