Zatvori
Poslovni Puls
22/10/2018

Lana Popović nova je predsjednica Coca-Cola Grupe za srednju i istočnu Europu

Lana Popović imenovana je novom predsjednicom Coca-Cola Grupe za srednju i istočnu Europu, a na toj će poziciji zamijeniti Nikosa Koumettisa koji je preuzeo mjesto predsjednika Grupe za Europu, Bliski Istok i Afriku (EMEA).

 

Bit će zadužena za 26 zemalja, od Rusije do Italije

Na svoju novu poziciju Popović dolazi s funkcije direktorice za sjeveroistočnu Europu, a bit će zadužena za 26 zemalja, od Rusije do Italije, poručili su iz te kompanije. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a Coca-Colinom timu pridružila se 2001. godine. Direktoricom marketinga za Hrvatsku te za Bosnu i Hercegovinu imenovana je 2006., a samo godinu kasnije preuzela je funkciju direktorice poslovanja za jugoistočnu Europu.

Direktoricom poslovanja Coca-Cole u Poljskoj i na Baltiku, postala je 2016., a na svoju dosadašnju funkciju direktorice za sjeveroistočnu Europu došla je 2017. godine.

Inače, Popović će odgovarati svom prethodniku Nikosu Koumettisu koji je, kao novi predsjednik Grupe za Europu, Bliski Istok i Afriku, sada odgovoran za šest poslovnih jedinica, 120 država i trećinu svjetske populacije.

Koumettis je u EMEA regiji zamijenio Briana Smitha, koji je izabran za predsjednika i operativnog direktora The Coca-Cola Company, odgovornog izravno Jamesu Quinceyju, predsjedniku Uprave ove korporacije.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram