Zatvori
Poslovni Puls
13/10/2018

Bizaran slučaj spama je zahvatio Facebook

Koristite li Facebook, postoji mogućnost da ste bili obasipani čudnim porukama od vaših Facebook prijatelja.

Riječ je dakle o poruci u kojoj vam osoba od koje ste je dobili javlja kako je ponovo dobila vaš zahtjev za prijateljstvo, no da ga je ignorirala te da provjerite vaš račun uz daljnje upute što trebate raditi. Međutim, ne postoje vaši dupli računi i profili, već je riječ o obmani, pa poruku uredno možete obrisati i biti bezbrižni da je vaš račun kompromitiran.

Svi smo upoznati s postojanjem lančanih poruka, no što je ovu poruku učinilo drugačijom?

Odgovori su očiti jer poruka je dobivena od obitelji ili prijatelja pa samim time više vjerujemo u njenu istinitost. Potom, postoje jasne naznake što sljedeće trebate učiniti te poruka ne sadržava nikakvu poveznicu, a isto tako je možete poslati putem Messenger-a što ju čini osobnijom nego li da je postavljena kao status.

Odluka o tome hoćete li podijeliti poruku je u potpunosti individualna. Međutim, kada se u porukama spominje nesigurnost vaše privatnosti, ljudi su skloniji takvu poruku dijeliti i nekoliko puta u želji da vas informiraju o potencijalnom problemu.

No, sljedeći put kada primite poruku ovakvog sadržaja, svojoj obitelji i prijateljima recite kako nema potrebe za njenim prosljeđivanjem jer lažni korisnički računi ne postoje i vaši podaci su i dalje sigurni bez obzira na nedavni problem s kojim se Facebook suočio povezan s „hakiranjem“ tisuća profila.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram