Zatvori
Poslovni Puls
12/10/2018

Ukida se društvena mreža Google+

Google, kompanija koja se nekada činila nepobjedivom danas se ipak suočava s određenim problemima. Časopis The Wall Street otkrio je kako je Google odbio reći korisnicima o problemu nastalom sa sigurnošću njihovih privatnih podataka, za čak 500 000 korisnika, te da ukida njihova društvena mreža Google +.

 

IzGoogle-a su vijest o njenom ukidanju objavili kroz samo devet riječi sadržanih u dužem postu

S obzirom na značajnije sigurnosne izazove s kojima su se suočavali kao i vrlo slaboj upotrebi društvene mreže Google + od strane korisnika, iz Google-a su vijest o njenom ukidanju objavili kroz samo devet riječi sadržanih u dužem postu na njihovom blogu koja je glasila ovako: "We decided to sunset the consumer version of Google+“, čime su željeli na svoj način javnost obavijestiti o ukidanju Google + društvene mreže.

Kada je 2011. godine pokrenut, Google + je trebao pokoriti Facebook te je imao svaku prednost da bude bolji i uspješniji. Njegove prednosti su jaka IT kompanija koja ga je podržavala, novac kao i mogućnost automatske prijave svih ljudi koji su koristili Google usluge da se povežu i na Google +.

No, čini se da bez obzira na prednosti ipak je iz nekog razloga bio osuđen na propast. Vjerojatno i vi imate Google+ račun, a da to niti ne znate, što je za njih mogao biti odličan način prijave stotine milijuna korisnika, međutim i dalje su imali minimalnu uključenost korisnika u odnosu na njihovog Facebook rivala.

Budući da smo danas svi na neki način povezani s Google-om ono što možemo pronaći kao inspirativno jest to da unatoč tome što divovski konkurent ulazi u vašu industriju i nudi isto što i vi, to ne znači da će vas uspjeti pobijediti.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram