Zatvori
Poslovni Puls
12/10/2018

Mnogi tvrde kako je Banksy-eva iskidana djevojčica sa balonom zapravo scenirana

Najviša ponuda za Banksyjevu sliku „Djevojčica s balonom“ došla je na 1,4 milijuna $ na Sothebyjevoj aukciji ovog vikenda. No, ono što se dogodilo nekoliko trenutaka nakon što je ponuda prihvaćena mnoge je ostavilo bez daha. Naime, u trenutku kada se slika trebala izvaditi iz okvira i predati vlasniku, izašla je u potpunosti izrezana u uske trake.

 

Vrijedi li izrezana slika sada više ili manje?

Kako je rezač postavljen unutar okvira, kada i zašto, postala je glavna rasprava. Takav neviđeni kraj aukcije, koja se dogodila u petak navečer u Londonu, ostavio je jedno vrlo zanimljivo pitanje: Vrijedi li izrezana slika sada više, ili manje?

https://www.instagram.com/p/BomXijJhArX/?taken-by=banksy

Ono što je sigurno jest da Banksyjeve ilustracije nisu samo njegova umjetnost, nešto što je započelo grafitima na ulici danas je umjetnička izvedba. Kolekcionari su i dalje spremni platiti veće iznose novca za sliku, a slava i kulturni utjecaj umjetnika rezultat su onog što možemo nazvati Banksyjevim iskustvom.

U ovom trenutku Banksy nije samo osoba, već brand, pa s obzirom na to mnogi poduzetnici mogu naučiti dosta od ovakvo hrabrog umjetnika. Ako se želite na bilo koji način istaknuti, potrebno se pomaknuti s mjesta i učiniti nešto što nitko do sada nije.

Mnogi sada tvrde da je sve bilo scenirano do strane Banksya i aukcijske kuće

Josh Gilbert, umjetnik i majstor iz Chicaga, tvrdi da je sve zapravo stari mađioničarski trik, te da su Banksy i aukcijska kuća sve iscenirali kako bi slika dobila na većoj vrijednosti.

Zašto sve tvrdi? Detaljno je objasnio u svom postu na portalu Bored Panda:

https://www.boredpanda.com/banksy-painting-girl-with-balloon-shredded-auction-theory/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=organic

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram