Zatvori
Poslovni Puls
11/10/2018

Android ili iOS? Samsung ili Apple? Pogledajte kako se ovaj YouTuber narugao sa svim slijepim pratiteljima tih brendova

Postojanje rivaliteta među zagriženim fanovima Apple i Google pametnih telefona je vrlo izražena i svima poznata. Jonathan Morrison, popularni recenzent tehnologije na YouTube-u, odlučio je kako je vrijeme da svoju publiku ponešto nauči o lojalnosti marki.

 

Pomno planirana "troll" kampanja

Uz malo zavaravanja i dezinformacija, Morrison – čiji kanal ima 2,5 milijuna pretplatnika – preuzeo je pristranost Apple i Android obožavatelja. Njegova shema je bila potpuno jednostavna, tijekom vikenda na Instagram je postavio dva „selfija“ uz objašnjenje da je testirao portretni način fotografiranja na Googleovom vodećem Pixel 2 smartphoneu.

Njegovi pratitelji na društvenim mrežama bili su puni hvale za kvalitetu fotografije uslikane Androidom te su to koristili kao odličan argument prilikom prepiranja s fanovima iPhone uređaja oko novog iPhone XS-a.

Skandal nazvan „Beautygate“ povezan s iPhone XS modelom uzburkao je strasti jer se smatra da njegova nova kamera automatski zaglađuje ljudsko lice na fotografijama što se očito pokazalo kao problematično.

 

Poanta jest da se pogreške događaju svima

No, ono što njegovi fanovi nisu znali i očekivali jest to da Morrison selfie za Instagram nije fotografiran s Android uređajem već novim iPhone XS-om. Oni su dakle nesvjesno hvalili fotografiju uslikanu Apple-ovim uređajem za kojeg su tvrdili da ga u potpunosti mrze.

Morrison kasnije, putem svog YouTube kanala, razotkrio svoje „trollanje“ te izjavio kako je samo želio da ovo bude samo jedna mala pouka svima da ne dopuštaju da im netko unaprijed stvori određeno mišljenje ili prosudbu o bilo čemu. Očito je dakle, kako su svi mislili kako je fotografija uslikana Pixelom i automatski su je smatrali boljom od iPhone fotografije. Međutim istina je drugačija, to je zapravo bio isti iPhone X Max koji je očigledno imao probleme s „beautygate-om“ koji su svi kritizirali.

„Poanta jest da se pogreške događaju. Ne samo na Apple, već i na Google ili Samsung uređajima kao i svim drugim kompanijama.“ navodi Morrison u svom videu. „Stvar je što, primjerice problemi Tesle i drugim kompanija nikada ne budu toliko primijećeni i popraćeni kao što su to problemi iPhone-a.“ Tako je i jedan od korisnika na Redditu navodi kako su ljudi više zaslijepljeni mržnjom prema iPhoneu, te zbog toga ne daju neke konstruktivne kritike.

U nastavku pogledajte cijeli video:

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram