Na stand up komičare možemo gledati kao na umjetnički ekvivalent start up poduzetnicima. Oni izgledaju pomalo budalasto,  njihove strasti su vidljive svijetu i u većini slučajeva u konačnici budu neuspješni. Međutim, samo najbolji od njih ponovo se pojave na pozornici i na kraju ostanu samo oni najiskreniji i najjači.

 

Prijelomni trenutak za njega bio je njegov nisko budžetni film Soul Plane

Tako je Kevin Hart podijelio svoje teško naučene lekcije u nedavnom podcastu na Oprah Masterclass stranici. Hart se nakon godina pokušavanja da uspije kao stand up komičar, brojnih uspona i padova, uspio probiti u Hollywood kao glumac u komedijama. Prijelomni trenutak za njega bio je njegov nisko budžetni film Soul Plane, nakon kojeg je njegova uspješnost porasla. Danas, Kevin Hart je jedan od najplaćenijih komičara na svijetu.

Lekcija koju je on poželio podijeliti sa svima jest da trebate dozvoliti ljudima da vam priđu i upoznaju vas kako bi mogli poduprijeti vaš rad darujući vam pažnju i novac. Budete li se ustručavali i čekali savršeni trenutak da se predstavite javnosti, publika će dobivati samo osrednje verzije vašeg dara što zasigurno nije ono što biste željeli.

Zato je važno da publika razumije ono što želite prenijeti, što se vi budete jasnije izražavali oni će vas prije shvatiti i samim time vam pomoći da nastavite svoj put do uspjeha.