Zatvori
Poslovni Puls
01/10/2018

Pokemon Go je upravo prešao 2 milijarde dolar zarade, gotovo najbrže u mobilnoj industriji

Pokémon GO od trenutka njegove distribucije u srpnju 2016. do danas ostvario je 2 milijarde dolara prihoda. Ovakav prihod GO je ostvario brže od svojih konkurenata Clash Royal i Candy Crush. Njihov uspjeh je još impresivniji kada u obzir uzmete to kako se ta igra monetizirala u usporedbi s konkurencijom.

 

Sve ovakve igre su dizajnirane da vas tjeraju da plaćate što češće

Candy Crush vam nudi dodatne živote u zamjenu za novac, Clash Royale je esencijalno kartaška igra puna tzv “loot box”-ova. Obje igre Game of War i Clash of Clans zahtijevaju novce kako biste izbjegli dugotrajna čekanja. Ukratko, sve ove igre su dizajnirane da vas tjeraju da plaćate što češće. Pokemon GO, s druge strane, ima samo prodavaonicu različitih predmeta. Većina stvari nije nužna za igrivost, te ne potiču igrače na kupovinu ni blizu kao konkurencija, čime je ovaj pothvat još i veći. To samo govori o tome kako je količina igrača i fanova jako velika.

Japan, rodno mjesto Pokémon-a, nije u top 5 GO preuzimanja, a opet trećina prihoda je zarađena upravo na Japanskom tržištu. Suprotno tomu, SAD ima 21% preuzimanja i 27.5% prihoda. Japan je oduvijek bio otvoreniji mobilnoj monetizaciji od drugih država, što u kombinaciji s Pokemon manijom dovodi do toga da polovica države usipa novac u GO kako bi igra dosegla razinu na kojoj je danas.

Niantic je rekao kako će se još više ulagati u igru, i to su i napravili. Uveli su nove aspekte u igru kao što su: prijateljstvo, trgovina i istraživački zadaci koji su iznova oživili igru. Njihov obećani nastavak igara u smjeru Harry Potter franšize još nije na tržištu, ali Pokemon GO ima najbolju godinu do sada, unatoč tomu što su mnogi mislili da će ovo biti prolazna stvar.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram