Zatvori
Poslovni Puls
30/09/2018

Osnivači Instagrama napuštaju Facebook

U trenutku kada Facebook od svojih stečenih poduzeća očekuje nastavak financijskog uspjeha, osnivači tih istih kupljenih poduzeća ipak traže izlazak.

 

"Planiramo uzeti vremena za sebe kako bismo istražili ponovo našu kreativnu i znatiželjnu stranu"

Prvi koji je u travnju objavio svoj odlazak  bio je Jan Koum, suosnivač WhatsAppa, iako ga se u nekim izvještajima i dalje navodi kao zaposlenika Facebooka.Osnivači Instagrama, Kevin Systrom i Mike Krieger, su također najavili svoj odlazak u narednim tjednima, šest godina nakon što je gigant društvenih mreža kupio njihov startup.

U izjavi, Systrom navodi kako su on i Krieger spremni iskusiti nešto novo. „Planiramo uzeti vremena za sebe kako bismo istražili ponovo našu kreativnu i znatiželjnu stranu. Osmišljavanje novih stvari zahtjeva povlačenje od trenutnog posla kako bismo razumjeli što nas  nadahnjuje i kako se to slaže s onim što svijet treba; to je ono što planiramo učiniti.”

Mark Zuckerberg  je pak u izjavi rekao kako se veseli vidjeti što će Systrom i Krieger učiniti sljedeće, te da je mnogo toga naučio radeći s njima.

 

Neki koji su bili "upoznati sa situacijom“, izjavili su za Bloomberg kako osnivači Instagrama ipak odlaze zbog neslaganja sa Zuckerbergom.

Zvuči kao vrlo prijateljski prekid poslovanja, barem na osnovu javnih izjava. No neki koji su bili "upoznati sa situacijom“, izjavili su za Bloomberg kako osnivači Instagrama ipak odlaze zbog neslaganja sa Zuckerbergom.

Njihov odlazak događa se u trenutku kada Instagram pokušava postati više platforma za e-trgovinu, s novom najavljenom aplikacijom za kupnju.  Osjećajući tako vjerojatno određeni pritisak otkad njihov je suparnik Snapchat najavio sporazum s Amazonom koji će korisnicima omogućiti da svojim kamerama na smartphoneu označe - primjerice par cipela - a zatim tu stavku kupe na Amazonu.

Što se WhatsAppa tiče, samo je jedan od njegova dva osnivača 2014. ostao kada ih je Facebook kupio. Jan Koum je ostao  u WhatsApp-u, dok se Brian Acton uzeo svoj dio novca i povukao.

Tako su Zuckerberg-u, uz Facebook ostale dvije najuspješnije društvene mreže na Internetu unutar kompanije. No osnivači koji su i ih učinili uspješnima više nisu dio njihovog vodstva.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram