Zatvori
Poslovni Puls
18/09/2018

I dalje rastu cijene stanova

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su cijene stanova tijekom kolovoza zabilježile porast vrijednosti. Na mjesečnoj su razini porasle za 0,5 posto, te za 6,6 posto na godišnjoj razini, u usporedbi s 2016. godinom porasle za 11,8 posto, dok su u odnosu na 2015. godinu porasle za 13,7 posto.

 

Najtraženiji gradovi za kupnju stanova u kolovozu su bili Zagreb, zatim Pula, Osijek, Zadar i Split

Najtraženiji gradovi za kupnju stanova na oglasniku Crozilla.com u kolovozu su bili Zagreb, zatim Pula, Osijek, Zadar i Split, a u njima je, osim velike potražnje, zabilježen i porast cijena.

Unatoč padu od 0,7 posto, najviše cijene stanova i tijekom kolovoza su, kao i ranije, zabilježene u Dubrovniku u kojem se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 3842 eura.

Opatija bilježi mjesečni pad od 1,1 posto, a prosječna tražena cijena kvadratnog metra stana iznosila je 2926 eura.

U Splitu je, prema podacima oglasnika Crozilla.com zabilježena blaga mjesečna promjena od tek 0,1 posto, a za kvadrat tamošnjih stanova u prosjeku se tražilo 2780 eura.

Porast od 0,3 posto zabilježen je u Zadru u kojem su cijene u prosjeku iznosile 2087 eura po kvadratnome metru.

Društvu gradova s cijenom kvadratnog metra višom od 2000 eura pridružio se i Šibenik koji je tijekom kolovoza prešao tu „magičnu“ granicu. Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je upravo u tom gradu zabilježen najveći mjesečni porast cijena stanova koji je iznosio 5,5 posto, a prosječna oglašavana vrijednost kvadrata popela se na 2031 euro.

Umaške su cijene na mjesečnoj razini pale za 0,3 posto, a za kvadratni se metar u prosjeku tražilo 2017 eura.

Poreč bilježi porast od 0,8 posto, pa je oglašavana cijena kvadrata tamošnjih stanova iznosila 1864 eura.

Mjesečni porast od 1,7 posto zabilježen je u Puli, gdje su tijekom kolovoza cijene u prosjeku oglašavane po 1605 eura po kvadratnome metru.

Senjske su cijene u kolovozu bile jednake kao i mjesec ranije, pa je prosječna oglašavana vrijednost tamošnjih kvadrata ostala 1497 eura.

Blaga mjesečna promjena u vidu pada od 0,1 posto zabilježena je u Rijeci u kojoj je, prema podacima oglasnika Crozilla.com, prosječna oglašavana cijena stanova iznosila 1441 euro po kvadratnome metru.

 

Dobar dio gradova na Jadranu bilježi prosječne oglašavane cijene kvadrata veće od 2000 eura

Dok dobar dio gradova na Jadranu bilježi prosječne oglašavane cijene kvadrata veće od 2000 eura, na drugoj su strani zemlje, u kontinentalnom području, rijetki oni čije su prosječne vrijednosti četveroznamenkaste.

Najviše cijene stanova u unutrašnjosti Hrvatske, zabilježene su u najtraženijem Zagrebu. Za kvadratni se metar tamošnjih stanova, prema podacima oglasnika Crozilla.com, u prosjeku tražilo 1859 eura što je 0,5 posto više no mjesec ranije.

Među skupljim se gradovima na tom području našao i barokni grad Varaždin u kojem se za kvadratni metar stana u prosjeku tražilo 1089 eura što je 1,4 posto manje nego mjesec ranije. U jednakom su postotku pale cijene na području Slavonskoga Broda u kojem se, prema podacima oglasnika za nekretnine Crozilla.com, za kvadratni metar u prosjeku tražilo 849 eura.

Osijek bilježi porast u visini od 0,4 posto, pa su prosječne cijene tamošnjih stanova oglašavane po 964 eura po kvadratu.

Mjesečni porast cijena od 3,9 posto zabilježen je u Bjelovaru u kojem se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 749 eura.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram