Zatvori
Poslovni Puls
16/09/2018

Nike-ova prodaja porasla za 31% unatoč "PR krizi" oko kontroverzne kampanje

Polemika nastala oko Nikeove posljednje kampanje s bivšim igračem NFL-a u glavnok ulozi, Colinom Kaepernickom, doveo je do povećanja prodaje Nikeovih proizvoda za 31%.

Prema Edison Trends-u, došlo je do postotnog smanjenje Nike-ove prodaje od 0,12%, međutim online prodaja je zapravo porasla za 31% od nedjelje do utorka. U usporedbi sa 2017. godinom zabilježen je porast od 17% za isto razdoblje.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Fq2CvmgoO7I

U svom priopćenju istraživačka tvrtka je tako izjavila da su nakon Nike-ovog prvog izlaska u javnost o posljednjoj „Just Do It“ kampanji, u ponedjeljak poslijepodne, nezadovoljstvo kupaca i prijetnje bojkotom bile gorući naslovi u tisku, čak je i sam predsjednik dao svoj komentar. No, istraživanje ipak pokazuje kako, barem zasad, tvrtka ne osjeća nikakve negativne utjecaje te kampanje.

„Nike-ova prodaja u ljeto 2018. pokazuje jednak trend kao i prošle godine, gdje se krajem kolovoza obujam narudžbi postepeno smanjivao. Sličnost u smanjenju vidljiva je i za vikend kada je bio praznik rada, no već u ponedjeljak i utorak vidljiv je značajan porast u prodaji u odnosu na prije.“ navodi Edison Trends.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram