Zatvori
Poslovni Puls
15/09/2018

Europska premijera najiščekivanijeg vozila na svijetu, Tesla Model 3 održat će se u Hrvatskoj

U sklopu projekta “Domovina Nikole Tesle”, tvrtka E.v.a. Blue iz Zagreba u suradnji s Gradom Zagrebom organizira premijerno predstavljanje najiščekivanijeg vozila na svijetu, električnog Tesla Modela 3, donosi hrturizam.hr.

Vozilo koje je već prilikom prvog predstavljanja u proljeće prošle godine pobudilo nezapamćeni interes i rezervacije preko 400.000 vozila, simbolizira tranziciju do pristupačnog električnog vozila s velikim dosegom i najnaprednijom tehnologijom iz budućnosti. 

Tako će Hrvatska, tj. grad Zagreb imati čast i privilegiju da bude prvi europski grad koji će imati priliku svojim građanima predstaviti Tesla Model 3, koji će moći izbliže pogledati i Tesla Model S i Tesla Model X, primjere najsuvremenijih tehnologija na svijetu. 

Naša zemlja kao jedina Domovina Nikole Tesle, sinonima svih naprednih ideja novog svijeta, ima priliku da svi njeni građani ranom adaptacijom osjete i trenutne benefite implementacije novih tehnologija kroz ne samo električna vozila, već i obnovljive izvore energije, posebno solare, tvornice baterija, farmu servera i ostale oblike novih zelenih tehnologija.

 

 

“Povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti 2018. posvećenom održivom razvoju, poruka koju želimo poslati prezentacijom ovog i u vrlo skoroj budućnosti i drugih naprednih i dostupnih električnih vozila, je da uz edukacije i veći razvoj infrastrukture od električnih vozila mogu imati koristi svi, a pogotovo je važna njihova upotreba unutar gradskih središta zbog smanjenja emisije CO2 te buke. Rana adaptacija novih tehnologija, jedinstvena je prilika za našu zemlju za otvaranje novih radnih mjesta i osjetno jačanje vlastitih proizvodnih energetskih kapaciteta kroz obnovljive izvore energije. Na taj način će se smanjiti sada veliki uvoz električne energije (oko 40 posto) i zadržati milijarde kuna unutar Hrvatske.” istaknula je Tina Kolovrat, direktorica tvrtke E.v.a. Blue te dodala kako je izuzetno važno što Grad Zagreb ide ukorak s recentnim svjetskim trendovima te prepoznaje i podržava njihovu inicijativu “Domovina Nikole Tesle “ s ciljem promocije znanja i tehnologije, ali  i poticanja implementacija naprednih tehnoloških rješenja.

Više o Tesla Model 3 pogledajte na službenim web stranicama.

Nikola Tesla EV Rally Croatia – inovativan i jedinstven turistički projekt

Inače, tvrtka E.v.a. Blue je organizator Nikola Tesla EV Rally Croatia – najljepšeg i najtišeg reli-a na svijetu, koji je ove godine obilježio svoje peto izdanje.

 

Foto: Nikola Tesa EV Rally

Luksuzna turistička e-tura koja objedinjuje e-mobilnost, ekologiju i turizam, omogućuje sudionicima iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Finske, Belgije, Norveške, pokazati ono najbolje od hrvatske kulturne baštine i prirodnih ljepota uz kušanje visokokvalitetnih vina i gastronomskih delicija te odsjedanje u luksuznim hotelima. Tako je 60 timova u Tesla vozilima tijekom osam dana vožnje prošlo rutom dugom 1550 km kroz predivne krajolike preko pet otoka i šest nacionalnih parkova, uz mnoštvo atrakcija na ruti, koja je i službena “Zelena električna magistrala” s punionicama.

Premijera je 21. rujna 2018. od 12 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

To je Hrvatska kojoj moramo težiti.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram