Zatvori
Poslovni Puls
30/08/2018

Hrana je poveznica između kultura za ovog dječaka izbjeglicu u odličnoj reklami

Kada se vaš život preseli na drugu lokaciju, posebno dok ste još dijete, jednostavne dnevne stvari poput ručka mogu djelovati zastrašujuće drugačije posebno kada ste izolirani u vašem novom okruženju.

Za izbjeglice koje prolaze kroz užase I kaos bijega od rata, tražeći azil, takve prepreke mogu biti još razdražljivije i čine se još i težima da se u novim mjestima ikad ponovo osjetite kao da ste doma.

Priča kako se mladi sirijski dječak po imenu Ismail prilagođava svom novom životu u Nizozemskoj

Novi oglas koji je kreirao nizozemski lanac hrane, Plus supermarket, u suradnji s agencijom JWT Amsterdam, gradi priču oko ove pretpostavke, pokazujući kako se mladi sirijski dječak po imenu Ismail prilagođava svom novom životu u Nizozemskoj. Dok nogomet u školskom klubu dolazi lako, sve ostalo je novo iskustvo. No, uskoro će Ismail izgraditi vezu prijateljstva s još jednim dječakom, a hrana je često katalizator promjena:

Redatelj Ismael ten Heuvel – koji je radio s robnim markama i agencijama na emocionalnom božićnom oglasu o djetetu razvedenih roditelja – tako postaje osobno povezan s oglasom, prozvavši protagonista kao svojim imenom. Na licu mjesta promatramo kako je mali Ismail izložen nizozemskim delicijama poput dubokog prženog mesnog obroka koje se zove ''bitterbal''.

Oglas je realan i relativan, s nastojanjem da se izbjegava melodrama au korist jednostavnih i suptilnih trenutaka u kojima on izražava priču o dječaku koji učeći o novoj hrani upoznaje i nove prijatelje. U posebnom trenutku vidimo i dio kada Ismail i njegov prijatelj Lucas posjete Ismailovi prebivalište kako bi Lucas okusio hranu koja se radi na način kao u kuhinji na bliskom istoku.

"Hrana i kultura su inherentno povezani", kaže Bas Korsten, kreativni partner u JWT Amsterdamu.

''Štoviše, hrana ima moć povezati ljude. Čak i kad ne mogu govoriti na istom jeziku. To smo nastojali prikazati na realan i zanimljiv način s našom novom reklamom za Plus Supermarkete''. Zaključuje Korsten.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram