Zatvori
Poslovni Puls
27/08/2018

Windows 95 je sada aplikacija koju možete koristiti na Windowsu, macOS-u i Linuxu

Za djecu određene doba, Windows 95 je bio dio njihovog prvog iskustva s računalima.

Ako prastari operacijski sustav I dalje ima mjesto u vašim srcima, biti će vam drago čuti daje sada dostupan kao aplikacija za Mac, Windows I Linux platforme.

Kreiran od strane Slack dev Felix Riesberga, sastavljena je datoteka kapaciteta 129 MB koja se može preuzeti s GitHub-a I omogućuje vam da se prisjetite starih dana MS Paint-a I zabavite se igrajući dobri stari Solitaire.

Operativni sustav je ugrađen u elektron, okvir koji služi za izgradnju cross-platforme aplikacija s HTML-om i CSS-om.

Postoje naravno i neke stvari koje ne rade. Minolovac vam ne dopušta da odigrate poštenu partiju igre, Internet Explorerom nećete moći surfati – jer jednostavno se ne povezuje s internetom.

Kao što Rieseberg sugerira, ako ste se nadali da će pokrenuti Doom, vjerojatno ste bolje od toga da to provedeš putem stvarne aplikacije za virtualizaciju, ali iznenađujuće funkcionira. On prizna da je samo dobro radio "slučajno i bio je uglavnom šala".

Kao što Riesberg sugerira, ako ste se nadali da ćete pokrenuti Doom, odustanite od toga, to će prije uspjeti ako koristite stvarnu aplikaciju koristeći virtualizaciju. No unatoč svemu, iznenađujuće dobro funkcionira.

Aplikacija i dalje izgleda bolje funkcionira od kopije sustava Windows 95 instalirane na Apple Watch, koja se pokreće gotovo sat vremena.

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram