Zatvori
Poslovni Puls
21/08/2018

IKEA Hrvatska obilježila svoj 4. rođendan

U četiri godine robna kuća IKEA Zagreb prodala je 1.151.691 LED žarulju čime su građani mogli uštedjeti gotovo 300 milijuna kuna na računima za struju

U utorak 21. kolovoza robna kuća IKEA Zagreb obilježila je četvrtu obljetnicu poslovanja u Hrvatskoj (21.08.2014.-21.08.2018.). Tim povodom, tvrtka se prisjetila najupečatljivijih trenutaka i najprodavanijih proizvoda.

 

Tijekom četiri godine robnu kuću IKEA Zagreb posjetilo je više od 7 milijuna kupaca, dok se u igraonici IKEA Småland igralo gotovo 107.000 mališana. Među najprodavanijim proizvodima u Hrvatskoj našle su se LED žarulje, kojima IKEA želi potaknuti građane na održiviji život kod kuće. Ukupno je prodano 1.151.691 LED žarulja, čime su građani u Hrvatskoj mogli ostvariti uštedu od oko 660 milijuna kWh ili skoro 300 milijuna kuna.

U IKEA FAMILY program lojalnosti danas je uključeno više od 260.000 članova.

Već u prvoj godini poslovanja, IKEA je prema neovisnom istraživanju portala Moj Posao izabrana za najboljeg poslodavca među velikim tvrtkama, dok je protekle dvije, 2016. i 2017. godine, IKEA bila među tri najbolja poslodavca.

U srpnju 2017. otvoren je IKEA dostavni centar u Rijeci, u rujnu iste godine otvoren je i u Splitu, a od lipnja 2018. djeluje i treći IKEA dostavni centar, u Osijeku.

U lipnju 2018. neposredno uz robnu kuću IKEA, otvoren je i najveći outlet kompleks u Hrvatskoj, Designer Outlet Croatia, u koji će IKEA, zajedno s partnerima, tijekom dvije faze izgradnje uložiti 88 milijuna eura. Dodatan doprinos čini otvaranje oko 400 novih radnih mjesta.

IKEA se trudila doprinijeti i boljem životu u zajednici u kojoj posluje. U suradnji s UNICEF-om, IKEA Hrvatska je ujesen prošle godine donirala 18.000 eura za prvu banku humanog mlijeka u Hrvatskoj, koje će povećati šansu za život oko 2.000 djece, koliko ih se u Hrvatskoj godišnje rađa prijevremeno.

U provedbi programa „Raznolikost i inkluzija“, IKEA se snažno fokusira na nekoliko područja, među kojima je i ravnopravnost koja je za tvrtku IKEA ljudsko pravo. Tako su više od polovice rukovoditelja IKEA Hrvatska žene. Kako bi dodatno osvijestila o važnosti ravnopravnosti na radnom mjestu, povodom Međunarodnog dana žena, IKEA Hrvatska organizirala je sveobuhvatnu kampanju „Ravnopravnost je bolja za sve“. Kampanja je svoj vrhunac doživjela na istoimenoj konferenciji i panel-diskusiji održanima u Zagrebu, a tvrtka će i u narednoj godini, zajedno s lokalnim partnerima, nastojati doprinijeti pozitivnoj društvenoj promjeni po pitanju rodne ravnopravnosti.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram