Zatvori
Marijan Palić
19/08/2018

Zašto gledate filmove, zbog radnje ili glumaca?

Vozio sam se gradom i ugledao ovaj plakat, na kojemu je istaknuta glavna zvijezda filma, u našem slučaju radi se o Dwayn Johnsonu. To me odmah potaknulo da napišem kratko viđenje oko ovog načina oglašavanja, koje ponajviše možete vidjeti u filmovima.

Razmislite o svom omiljenom filmu. Koji ste zadnji film gledali? Jeste li gledali zato što vam je bila zanimljiva priča? Ili zato što je jedan od tvojih omiljenih glumaca i glumica bio u njemu? Filmovi koriste atraktivne likove kako bi doveli ljude u kino.

 

ATRAKTIVNI LIKOVI - ATRAKTIVAN FILM

Dobar primjer toga je film Oceanovih jedanaest. Kada vidite tko sve glumi u filmu, vjerojatno pomislite da nema šanse da je loš.

Producenti su doveli 11 atraktivnih likova, glumaca koje ljudi već vole, stave ih zajedno u jedan film i bum. Eto hita.

Možda niste ljubitelj Brad Pitta, ali npr. volite sve vezano uz Juliu Roberts. Dakle, idete li samo zato što vam je dobar film ili zato što je u njemu atraktivan lik?

To je snaga atraktivnih likova. Volimo ih. Želimo biti kao oni. Povezani smo s njihovim pričama. Kupujemo ono što oni prodaju.

To me podsjetilo i na priču vezanu uz sve filmove koji u zadnje vrijeme 'okupljaju' superjunake. Svi ti filmovi imaju puno zvijezda, a oni imaju veliki broj pratitelja na Facebooku i Instagramu. To je velika moć i definitivno utječe na gledanost određenih filmova.

To je snaga atraktivnih likova. Volimo ih. Želimo biti kao oni. Povezani smo s njihovim pričama. Kupujemo ono što oni prodaju.

Što je velika tajna iza uspjeha mnogih tvrtki na možda i najtežim tržištima za 'osvojiti' poput gubljenja kilograma, datinga, financijskih investicija, suplemenata... Sve te tvrtke koriste atraktivne likove.

 

JEDNA SCENA KOJA OBJAŠNJAVA SVE

Odmah sam se prisjetio i jedne scene iz filma o Steve Jobsu. On je šetao s jednim od novinara prije jedne od prezentacija novih Apple proizvoda.

Novinar je u čudu pogledao jedan lik iz oglasa za novu kampanju i pitao ga: "Tko je ovaj?", nakon što mu je Steve objasnio o kome se radi, rekao je da on više neće biti dio kampanje.

"Zašto", upitao je novinar, a Jobs odgovorio: "Jer si pitao tko je on". Ovdje je na najbolji način prikazano zašto je važno imati atraktivan lik u svojim kampanjama.

Zašto vi gledate filmove? Zbog radnje ili glumaca? Podijelite s nama svoje mišljenje u komentarima ispod članka.

Više informacija o meni i slične članke možete pročitati na marijanpalic.online, a neke od njih i na PoslovnomPulsu možete potražiti ovdje.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram