Zatvori
Poslovni Puls
19/08/2018

Čini se da bi Apple mogao kupiti Teslu

Kako piše Business Insider na svojim stranicama, prema njima postoji mogućnost (ali i dobri razlozi) da Apple kupi Teslu. Elon Musk pokušava pronaći investitore, budući da ne želi izaći na burzu.

Apple je u međuvremenu najavio kako pokreće projekt za svoj auto, a to bi mogla biti zanimljiva kombinacija, navodi Business Insider u svom članku.

To je odlična kombinacija budući da se Tesla spominje kao iPhone u autoindustriji. Appleu ne bi bio problem platiti 420 dolara po dionici za Teslu, a mogli bi isplatiti i samog Muska (što se ne čini toliko realno).

Apple car pod nazivom "Project Titatn", o kojemu je isto tako pisao Business Insider, planira se pustiti na tržište 2023. godine. Ipak, iako Apple ima resurse, jako je teško očekivati da bi ostvarili tako brze rezultate jer počinju od same skice, pa je veća vjerojatnost preuzimanje nekoga kako bi se ubrzao sam proces.

Tesla bi im mogla biti 'jeftina' investicija u odnosu na ono što sve moraju investirati u građenje totalno novog projekta iz skice, a najbolji primjer je upravo dugoročni i skupi proboj Tesle.

Apple preuzimanjem ne bi samo dobio auto, dobio bi i mrežu za električno punjenje automobila, tvornicu baterija u Nevadi, a kao bonus i solarne izvore energije. To bi Apple pozicioniralo kao jednog od glavnih igrača u energetskoj industriji.

Apple nikada nije napravio toliko veliku akviziciju, ali prijevoz - električni automobili i samovozeći automobili čine se kao važni poslovi 21. stoljeća, zaključuju u Business Insideru.

 

Što vi mislite? Je li ovo preuzimanje moguće ili je samo SF?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram