Zatvori
Poslovni Puls
18/08/2018

LG-evi AI proizvodi linije ThinQ osvojili prestižne nagrade

EISA prepoznala LG-evu inovativnost i primjenu umjetne inteligencije

Inovacije LG Electronicsa (LG) dobile su priznanje Europskog udruženja za sliku i zvuk (European Imaging and Sound Association – EISA) na području umjetne inteligencije i dizajna. AI proizvodi linije ThinQ, kao što su LG OLED TV, LG SUPER UHD TV i LG XBOOM, nagrađeni su u kategorijama kvalitete slike, umjetne inteligencije i izvrsnosti zvuka.

 

LG OLED TV AI ThinQ (model OLED65E8) osvojio je nagradu EISA PREMIUM OLED TV 2018-2019, ostvarivši tako sedmu uzastopnu pobjedu LG-eve OLED tehnologije. Posebne pohvale dobivene su za dubinu, oštrinu i kvalitetu slike te realističan prikaz s živopisnim bojama, za što je najviše zaslužan procesor Alpha 9 s naprednim značajkama umjetne inteligencije. Stručni žiri za dodjelu nagrade EISA također je pohvalio performanse sustava Dolby Atmos™ te njegove prednje zvučnike koji pružaju najbolji mogući audiovizualni doživljaj. Iznimno elegantan dizajn također je prepoznat zbog mogućnosti uklapanja u bilo koje okruženje.

Osim toga, LG SUPER UHD TV AI ThinQ (model 65SK9500) je dobio nagradu EISA ARTIFICIAL INTELLIGENCE TV 2018-2019 za pružanje vrhunske slike na LCD zaslonu, za koju su zaslužni procesor Alpha 7 te kombinacija tehnologija Nano Cell i FALD (tehnologija lokalnog zatamnjenja), ali i ugrađena LG-eva AI platforma ThinQ te Google Assistant. S LG-evom AI platformom ThinQ, korisnici mogu jednostavno upravljati televizorom, povezivati se s vanjskim uređajima, mijenjati način prikaza slike te pretraživati sadržaj. Najnovija tehnologija glasovnog asistenta ugrađena u ovaj televizor razvijena je uz pomoć znanja iz neurolingvističkog programiranja (NLP), s ciljem omogućavanja inteligentnog upravljanja glasom te povezivanja pomoću LG-eve tehnologije dubokog učenja. S ugrađenim Google Assistantom, LG-evi AI televizori pružaju besprijekorno iskustvo koje omogućava obavljanje različitih zadataka, pronalaženje odgovora i upravljanje uređajima u „pametnom domu“.

Uz to, LG-ev SUPER UHD TV osigurava gušće zone pozadinskog osvjetljenja diljem zaslona te poboljšava razinu crne boje i dimenziju slike pomoću neovisne kontrole zona LED svjetla. Time se izoštravaju detalji sjena te smanjuje „probijanje“ svjetla, što poboljšava lokalni kontrast koji je važan za pregled HDR sadržaja. Uz inovativni zaslon s tehnologijom Nano Cell, korisnici mogu uživati u zadivljujućoj preciznosti prikaza boja, i to čak iz širokog kuta gledanja.

Zahvaljujući izvanrednoj kvaliteti zvuka i umjetnoj inteligenciji, žiri za dodjelu nagrade EISA dodijelio je LG-evom premium AI zvučniku LG XBOOM AI ThinQ (model WKK7) nagradu EISA ARTIFICIAL INTELLIGENCE LOUDSPEAKER 2018-2019. Tehnička suradnja s Meridianom, britanskim pionirom visoke audio razlučivosti, omogućila je pružanje najboljih zvučnih performansi kao što su visoka kvaliteta zvuka, precizna vokalna definicija te jasan bas. Tehnologija koju koriste zvučnici LG XBOOM AI ThinQ kompatibilna je s visokokvalitetnim snimkama, a zahvaljujući njoj oni pružaju zvuk poput onog originalno snimljenog u studiju.

S integriranim Google Assistantom, za upravljanje zvučnikom LG XBOOM AI ThinQ nije potreban daljinski upravljač ili pametni telefon, već samo glasovna naredba poput „Bok Google, koji je moj današnji raspored?“ Tako korisnik može putem ovog zvučnika upravljati uređajima „pametnog doma“ s ugrađenim Google Assistantom te LG-evim kućanskim uređajima kompatibilnim s LG-evom tehnologijom ThinQ.

Nagradu EISA SOUNDBAR 2018-2019 osvojio je soundbar LG SK10Y, snage 550 W s moćnim izlazom i 5.1.2 kanalnom podrškom. Koristeći snagu sustava Dolby Atmos®, ovaj soundbar pruža uranjajući doživljaj zvuka iz svih smjerova, pa čak i sa stropa. S tehnologijom tvrtke Meridian, LG SK10Y ima odlične performanse te pruža beskompromisan zvuk i dodatnu jasnoću govoru i glazbi.

LG SK10Y je kompatibilan s visokokvalitetnim audio snimkama te savršeno reproducira originalni zvuk snimljen u studiju. Osim toga, ima značajku kojom poboljšava sitne detalje i nijanse svakog zvučnog zapisa, povećavajući tako kvalitetu standardnih audio snimki na 24 bit/192 kHz. Ovaj soundbar visoke razlučivosti ima elegantan dizajn kako bi se uklopio uz LG-eve premium televizore. Također, kompatibilan je s ostalim pametnim uređajima koji podržavaju Chromecast, što omogućava da se sadržaj pametnog telefona uživo reproducira uz jednostavnu glasovnu naredbu: „OK Google“.

„Ponosni smo što su LG-eve proizvode prepoznali vodeći stručnjaci u industriji, i to prema inovativnosti i primjeni AI tehnologija“, rekao je Brian Kwon, predsjednik tvrtke LG Home Entertainment. „LG je i dalje ključni igrač na području umjetne inteligencije koji korisnicima nudi novu razinu primjene AI tehnologija u kućanstvu. Upravo je to naša misija – kroz primjenu napredne tehnologije učiniti živote naših korisnika što ugodnijim.“

Posjetitelji LG-evog izložbenog prostora u dvorani 18 kompleksa Messe Berlin moći će od 31. kolovoza do 5. rujna vidjeti LG-eve proizvode iz linije ThinQ.

Prvi televizor s tehnologijom zaslona osjetljivom na višestruki dodir koji je namijenjen ugodnijem i sigurnijem boravku u bolnici.

Danas smo svi okruženi televizorima, mobitelima i tabletima, a to je slučaj i u zdravstvu u kojem postaje sve važnije osigurati odgovarajuću tehnologiju za njegu pacijenata. Upravo zato, LG je odlučio predstaviti Multi Touch Arm TV, svoj prvi televizor s tehnologijom zaslona osjetljivom na višestruki dodir koji je namijenjen ugodnijem i sigurnijem boravku u bolnici.

LG-ev novi Pro: Centric Smart TV sa zaslonom od samo 15,6 inča moguće je montirati na pokretni stalak zahvaljujući kojem se jednostavno može namjestiti u položaj koji pacijentu najbolje odgovara. Liječnici tako mogu koristiti Arm TV prilikom savjetovanja, a pritom pacijenti ne moraju napuštati bolnički krevet kako bi vidjeli nalaze ili snimke ultrazvuka. Zaslon osjetljiv na višestruki dodir omogućava pacijentima lako korištenje interaktivnih usluga, informacija iz bolnice te zabavnih sadržaja poput videa na zahtjev ili premium TV kanala. Arm TV posjeduje IPS tehnologiju koja osigurava izvrsnu kvalitetu slike čak i iz širokog kuta gledanja. Uz to, dovoljno je izdržljiv da podnese grubo rukovanje, a ima i velik broj sigurnosnih prednosti, kao što su antimikrobni materijal, zaštitno staklo za čišćenje te zaobljeni rubovi. Sve te karakteristike čine ga savršenim izborom za bilo koju ustanovu koja nastoji poboljšati njegu svojih pacijenata.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram