Zatvori
Poslovni Puls
18/08/2018

Vlasnik brenda Corona ulaže četiri milijarde dolara u kanadskog proizvođača kanabisa

Američki proizvođač piva Constellation Brands planira uložiti četiri milijarde dolara u najvećeg kanadskog proizvođača kanabisa Canopy Growth, što bi bila najveća investicija u povijesti pivarske industrije, pišu britanski mediji.

Američka je kompanija prošle godine uložila 200 milijuna dolara u Canopy u sklopu sporazuma o proizvodnji bezalkoholnog pića na bazi kanabisa, napominje BBC. Constellation proizvodi i prodaje pivo, vino i alkoholna pića u SAD-u, Kanadi, Meksiku, Novom Zelandu i Italiji, a sada žele zaraditi na trendu legalizacije kanabisa.

Naglašavaju da su vlasti diljem svijeta već u značajnoj mjeri izmijenile stav prema kanabisu i proizvodima na bazi kanabisa. „U proteklih godinu dana razvili smo bolje razumijevanje za tržište kanabisa i ogromnu priliku za rast koju ono pruža, a Canopy ima najveće kapacitete u tom prostoru”, rekao je izvršni direktor Constellation Brandsa Rob Sands.

U zajedničkom priopćenju s Canopyjem ističu da će ulaganje omogućiti kanadskoj tvrtki da proširi poslovanje "u gotovo 30 zemalja putem na saveznoj razini odobrenog programa upotrebe kanabisa u medicinske svrhe".

Kanadska je vlada u lipnju usvojila prijedlog zakona kojim će se de facto legalizirati tržište kanabisa za upotrebu u rekreacijske svrhe. Zakon će biti upućen u parlament u listopadu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram