Zatvori
Poslovni Puls
17/08/2018

Najviše porasle cijene stanova na moru

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su prosječne oglašavane cijene stanova tijekom srpnja zabilježile gotovo 7 posto više vrijednosti nego u istom mjesecu lani.

U odnosu na prošlu godinu, najveći porast cijena zabilježen je na Jadranu, a pritom prednjače Senj, Šibenik, Split i Pula. Niže godišnje vrijednosti zabilježene su tek u rijetkim gradovima u unutrašnjosti poput Bjelovara i Slavonskog Broda.

Najveći mjesečni porast tijekom srpnja je na oglasniku Crozilla.com zabilježen u Splitu u kojem su cijene stanova bile 2,1 posto više, a za kvadratni se metar u prosjeku tražilo 2776 eura, što je čak 19,6 posto više nego u istom mjesecu lani.

U Šibeniku se za kvadrat stana tražilo 1926 eura, a taj je iznos 0,6 posto viši nego tijekom lipnja, te 21,7 posto viši nego lani.

Porast od 22,7 posto u odnosu na prošlu godinu zabilježen je u Senju u kojem se u srpnju za kvadratni metar stana u prosjeku tražilo 1497 eura što je 1,7 posto više nego prethodni mjesec. U jednakom su postotku poskupjeli i stanovi u Puli gdje su ujedno zabilježene i 14 posto više godišnje vrijednosti i cijena kvadratnog metra od 1578 eura.
Po prosječnoj cijeni od 1442 eura po kvadratu  u srpnju su putem oglasnika za nekretnine Crozilla.com oglašavani stanovi za prodaju na području Rijeke, a njihove su vrijednosti porasle u visini od 0,8 posto na mjesečnoj te 4 posto na godišnjoj razini.

U Poreču se za kvadrat stana u prosjeku tražilo 1850 eura što je 0,2 posto više nego mjesec ranije, te 7,1 posto više nego lani u istom mjesecu.

Godišnji porast od 10,7 posto i mjesečni od 1,2 posto bilježi Zadar u kojem je, prema podacima oglasnika Crozilla.com oglašavana cijena kvadrata stana iznosila 2081 euro.

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je Dubrovnik i u srpnju ostao grad s najvišim cijenama stanova. Naime, kvadratni je metar oglašavan po cijeni od 3871 euro, što predstavlja mjesečni porast od 0,1 posto i godišnji od 2 posto.

Jedini grad na moru u kojem su zabilježene niže mjesečne vrijednosti u srpnju je bio Umag u kojem je zabilježen pad od 0,4 posto. Prosječna tražena cijena tamošnjih stanova iznosila je 2024 eura po kvadratnome metru, što je 2,4 posto više nego u istom mjesecu lani.

Varaždin, prema podacima oglasnika Crozilla.com, bilježi 0,8 posto niže mjesečne, te 0,5 posto više godišnje vrijednosti, a za jedan se tamošnji kvadratni metar stana u prosjeku tražilo 1105 eura.

Pad vrijednosti na mjesečnoj razini zabilježen je i u Osijeku u kojem su cijene bile 0,3 posto niže, a cijena stana u prosjeku je iznosila 960 eura po kvadratu što je 0,6 posto više no lani.

Slavonski Brod bilježi mjesečni porast od 1,8 posto, ali ujedno i godišnji pad od 0,3 posto, a prosječna oglašavana cijena kvadratnoga metra stana iznosila je 861 euro.

Analiza podataka oglasnika Crozilla.com pokazala je kako je u Zagrebu tijekom srpnja tražena cijena stana u prosjeku iznosila 1849 eura po kvadratu, što je 0,1 posto više no prethodni mjesec i 9,8 posto više nego lani.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram