Zatvori
Poslovni Puls
02/08/2018

Huawei postao drugi najveći globalni proizvođač pametnih telefona

Skok na globalnoj ljestvici rezultat je odlične prodaje novog Huawei P20 Pro pametnog telefona

Huawei, globalni proizvođač pametnih telefona, skočio je na drugo mjesto na globalnom tržištu u segmentu prodaje pametnih telefona u drugom kvartalu 2018. godine,  pokazuju to podaci International Data Corporation (IDC).

Rast od 41% u segmentu prodaje

Napredak na globalnoj ljestvici rezultirao je kontinuiranim dinamičnim rastom od 41 posto u segmentu prodaje tijekom protekle godine. U drugom kvartalu 2017. godine Huawei je prodao 38,4 milijuna pametnih telefona na globalnoj razini, dok se u drugom kvartalu 2018. godine brojka popela na 54,2 milijuna prodanih uređaja. Rast u CEE&Nordic regiji, u koju spada i Hrvatska, gdje je postignuto povećanje od 56% u istom periodu, još je impresivniji.

Ne mogu dovoljno istaknuti koliko nam je ovo priznanje važno. Dok neki gledaju na ove rezultate kao na brojke, nama ovakav rapidan rast pokazuje da smo svojim radom uspjeli ostvariti velike rezultate. Ovo je ujedno i pokazatelj kako ljudi koji stoje iza naših proizvoda pravilno i uspješno odgovaraju na potrebe naših korisnika. Dat ćemo sve od sebe da nastavimo ovim putem“, izjavio je Mr Yanmin Wang, direktor Huawei Consumer Business Group CEE&Nordic.

Za uspjeh poput ovog zaslužan je i Huaweijev flagship model, Huawei P20 Pro, koji je dosad nagrađen mnogim prestižnim nagradama, poput TIPA Best Photo Smartphone nagrade, a na DxO Mark ljestvici još uvijek se nalazi na prvom mjestu u kategoriji Mobile te sa  109 bodova nosi titulu najbolje mobilne kamere na svijetu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram