Zatvori
Poslovni Puls
17/07/2018

O Kolindi je jučer u svijetu objavljeno 25 posto više vijesti nego o Modriću

Hrvatska  se jučer po medijima u cijelom svijetu spominjala 30% više nego nakon polufinala, tvrdi Tomislav Grubišić, vlasnik Mediatoolkita, zagrebačke marketinške tvrtke i istoimenog softvera koji prati popularnost neke osobe, proizvoda ili događaja.

 

"Brojevi su ogromni i nikad zabilježeni u povijesti Hrvatske - više nego sve skupa do sada prije polufinala", napisao je Grubišić na Facebooku te dodao da postoji još jedna zanimljivost - i to vezana uz Kolindu.

Ako se gleda o kome se više pisalo na cijelom svijetu - jučer je objavljeno cca 25% više vijesti sa spominjanjem Kolinde u odnosu na Luku Modrića. Preko 80% vijesti bilo je s izrazito pozitivnim sentimentom, tvrdi Grubišić.

 

O Mediatoolkitu

"Mediatoolkit je softver koji prati koliko puta se neki pojam spominje na internetu. Razvili smo ga u istoimenoj firmi, radimo s klijentima iz 60 zemalja, a u Zagrebu nam je središnjica.

Mediatoolkit služi tome da marketinški stručnjaci otkriju koliko je popularan njihov proizvod, tko ga sve spominje na internetu i piše li se o njemu više pozitivno ili negativno.

Softver svakih pet minuta “pročita” najnovije vijesti s više od 100 milijun izvora: portala i društvenih mreža. Ako ima novih vijesti koje sadrže pojam poput “Croatia”, skuplja ih u bazu i obavještava mailom klijente. Softver također određuje sentiment i analizira podatke poput koji su članci bili najviše dijeljeni, koji influenceri najviše pišu na društvenim mrežama o nekom pojmu i još puno toga", objasnio je za Index kako funkcionira Mediatoolkit.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram