Zatvori
blaženka divjak
Poslovni Puls
09/07/2018

Ministrica Divjak objavila rezultate istraživanja - građani žele uvođenje informatike kao obveznog predmeta

Ministrica Blaženka Divjak prije 2 sata na svom Facebook profilu objavila je rezultate istraživanja provedenih na 800 ispitanika na temu "Informatika kao obvezan predmet u školi".

 

Prisjetimo se - nisu svi oduševljeni informatikom kao obaveznim predmetom

Prilikom nedavnog posjeta 3. gimnaziji, ministrica Blaženka Divjak, osvrnula se na tužbu Ustavnom sudu koju je u lipnju ove godine podnio suradnik udruge "U ime obitelji" dr. med. Tomislav Gojmerac, pedijatar, potpredsjednik Centra za prirodno planiranje obitelji i suradnik te udruge na projektu "Roditelji odlučuju o odgoju svoje djece".

Gojmerac je podnio prijedlog za pokretanje postupka ocjene ustavnosti i zakonitosti odluke ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak o uvođenju informatike kao obveznog predmeta od rujna u škole. Pritom se pozvao na odluku Ustavnoga suda iz 2013. kojom je ukinuta odluka o uvođenju kurikuluma zdravstvenog odgoja, smatrajući da se ta odluka Ustavnoga suda u cijelosti može primijeniti i na ministričinu odluku o uvođenju kurikuluma informatike.

 

Ministrica Divjak je optimistična

Ministrica je izrazila zadovoljstvo zbog posjeta III. gimnaziji što je, rekla je, još jedna potvrda da pripreme za uvođenje eksperimentalnoga programa kurikularne reforme idu prema planu i čestitala je ravnateljici III. gimnazije, svim profesorima i učiteljima, učenicima i suradnicima na pripremama. Jer, dodala je Divjak, ovim mentorskim posjetima se na neki način želi zaokružiti prvi dio priprema kako bi se učitelji, nakon 15. srpnja, još mogli odmoriti do jeseni kada se vraćaju u učionice.

Uz današnju objavu o istraživanju rekla je:

"Tijekom lipnja istražili smo na 800 ispitanika mišljenje o javnim politikama mog tima, tako da vam ekskluzivno mogu predstaviti rezultate na koje sam doista posebno ponosna! Upravo ovi rezultati mi daju snagu u borbi protiv onih koji ne žele svim učenicima osigurati jednake šanse u 21. stoljeću i koji dižu ustavne tužbe protiv napretka oko kojeg jasno postoji suglasje u društvu."

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram